Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un pas către pace: Ucraina avansează posibilitatea de a invita Rusia la summitul din Elveția

Profimedia SETA
pace ucraina rusia

Ucraina și partenerii săi străini ar putea invita Rusia la un viitor summit de pace pentru a discuta despre încetarea invaziei care durează de doi ani, în condițiile Kievului, a declarat duminică un oficial ucrainean de rang înalt, citat de Reuters, notează Mediafax.

Elveția va găzdui un summit pentru a discuta o viziune de pace a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care ar putea fi înmânată Rusiei în timpul unei a doua întâlniri la o dată ulterioară, a declarat Andriy Yermak, șeful de cabinet al lui Zelenski.

„Poate exista o situație în care să invităm împreună reprezentanți ai Federației Ruse, în care să li se prezinte planul în cazul în care oricine va reprezenta țara agresoare la acel moment va dori să pună cu adevărat capăt acestui război și să se întoarcă la o pace dreaptă”, a declarat el în timpul unei conferințe televizate la Kiev.

Zelenski și-a anunțat prima dată formula de pace la un summit al Grupului celor 20 de economii majore din 2022, care a avut loc în noiembrie 2022. Aceasta prevede restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei și o retragere totală a trupelor rusești.

Kievul a susținut că nu va discuta cu Moscova până când toate trupele rusești nu vor părăsi teritoriul ucrainean.

Kremlinul a declarat că nu există nicio bază actuală pentru discuții de pace între Rusia și Ucraina și că planul de pace al Kievului este absurd, deoarece exclude Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.