Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un paznic al unei galerii de artă din Rusia a vandalizat o pictură din epoca sovietică

Guman Rights Watch
Rusia steag

Un paznic al unei galerii de artă din Rusia, aflat în prima sa zi de muncă, a fost acuzat că a vandalizat o pictură din epoca sovietică, aparţinând artistei Anna Leporskaia (1900-1982), pe care a desenat două perechi de ochi, informează BBC.

În timpul unei vizite la Centrul Elţîn din Ekaterinburg, în luna decembrie, doi vizitatori au observat perechile de ochi desenate cu pixul pe lucrarea "Trei figuri" a Annei Leporskaia, o pictură avangardistă, reprezentând trei figuri abstracte, fără ochi.

De atunci, paznicul a fost concediat, iar poliţia a deschis o anchetă penală, potrivit Agerpres.ro.

Într-o declaraţie, directorul executiv al Centrului Elţîn, Alexander Drozdov, a precizat că paznicul fusese angajat de o firmă privată de pază şi protecţie.

De asemenea, ziua în care acesta a vandalizat lucrarea era prima sa zi de muncă în calitate de paznic la respectiva galerie, a indicat Anna Reshetkina, curatoarea expoziţiei găzduite de galerie, pentru site-ul rus ura.ru.

"Motivele sale sunt încă necunoscute, dar administraţia crede că a fost un fel de pierdere a raţiunii", a precizat ea.

Ea a adăugat că paznicul a desenat perechile de ochi cu unul dintre pixurile purtând însemnele galeriei, penetrând un strat de vopsea.

Deteriorarea a fost raportată pentru prima dată la poliţie în data 20 decembrie, însă Ministerul Afacerilor Interne a refuzat iniţial să demareze o anchetă penală, deoarece deteriorarea a fost considerată "nesemnificativă".

Însă Ministerul Culturii s-a plâns ulterior la procuratură cu privire la această decizie, iar săptămâna trecută poliţia a deschis o anchetă.

Dacă va fi găsit vinovat, paznicul plictisit ar putea fi pasibil de o amendă şi de o pedeapsă de până la trei luni de închisoare.

Tabloul a fost returnat pentru restaurare Galeriei Tretiakov din Moscova, de unde fusese împrumutat, la o zi după descoperirea actului de vandalism.

Se estimează că restaurarea sa va costa 250.000 de ruble (3.345 de dolari).

De la actul de vandalism au fost instalate ecrane de protecţie peste celelalte lucrări din expoziţia de la Centrul Elţîn.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.