Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un permis de conducere şi trei certificate de înmatriculare false, depistate la frontieră

Potrivit sursei citate, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pe sensul de intrare în ţară, conducând un autoturism înmatriculat în Ucraina, un bărbat ucrainean, în vârstă de 18 de ani.

La controlul de frontieră, conducătorul auto a prezentat pe lângă documentele de trecere a frontierei şi un permis de conducere, cu însemnele autorităţilor din Ucraina, suspect a fi fals.

Au fost efectuate verificări suplimentare, în urma cărora poliţiştii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total.

În legătură cu cele constatate, bărbatul a declarat că din luna februarie şi până în prezent a locuit în Turcia şi că a procurat permisul de conducere de pe internet.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Într-un alt caz, tot în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pe sensul de intrare în ţară, conducând un autoturism înmatriculat în Republica Moldova, un bărbat cu cetăţenie Republica Moldova, în vârstă de 37 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit, în urma căruia au fost descoperite în vesta persoanei trei certificate de înmatriculare cu însemnele autorităţilor din ţara vecină, care nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice.

În legătură cu cele constatate, bărbatul a declarat că a fost rugat de un prieten să ducă documentele în Bulgaria şi că nu cunoaşte faptul ca acestea sunt false.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi tăinuire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.