Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un platou rar de secol 16 din Scoţia a fost vândut la licitaţie pentru mai mult de 1 milion de lire sterline

thesouthernreporter.co.uk
Nicola da Urbino

Un platou rar de secol 16 găsit într-o casă din Scoţia a fost vândut la licitaţie pentru mai mult de 1 milion de lire sterline, potrivit BBC.

Creaţia maiolica (ceramică glazurată cu pictură pe fundal alb), atribuită lui Nicola da Urbino, a fost parte din vânzarea lucrurilor din Casa Lowood.

Era aşteptat să fie vândută pentru o sumă cuprinsă între 80.000 şi 120.000 de lire sterline, însă, în final, a fost adjudecată contra sumei de 1,04 milioane de lire sterline, relatează News.ro.

Gavin Strang, director al casei de licitaţii Lyon and Turnbull, a spus că a fost „un privilegiu” să gestioneze această vânzare „fără precedent”.

„Ca licitator, a fost o adevărată bucurie să adjudec la peste 1 milion de lire sterline acest platou rar, un nou record mondial, cred. Întreaga poveste a descoperirii lui ascuns într-un sertar, cercetarea meticuloasă făcută de specialiştii noştri şi concurenţa acerbă internaţională în licitaţie au fost palpitante de la început până la sfârşit”, a completat el.

Micul platou, cu diametru de 27 de centimentri, care descrie scena biblică cu Delilah care taie părul lui Samson, a fost unul dintre punctele principale ale licitaţiei Lowood House. Aceasta a început de la 65.000 de lire sterline şi oferta a crescut rapid.

Vânzarea bunurilor din casa Lowood a cuprins o colecţie eclectică strânsă de două familii - Crum Ewing şi Hamilton.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.