Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un pod care asigură legătura între localităţile Dimăcheni şi Mateieni, din județul Botoșani, s-a surpat

realitatea.net
podet surpat

Un pod peste râul Jijia care asigură legătura între localităţile Dimăcheni şi Mateieni din judeţul Botoşani a devenit impracticabil, iar autorităţile locale au cerut, marţi, sprijinul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Primarul comunei Dimăcheni, Marinel Moruz, a trimis o adresă CJSU prin care arată că ambele capete ale podului s-au surpat, "punând în pericol circulaţia autovehiculelor", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Consilierul lui Ludovic Orban, fost șef ANAF, spulberă USR-ul: ‘Bă, frate, noaptea minții! Cum, băh, neterminaților?’ .

"Vă informăm că pe DC 69A, ce aparţine unităţii administrativ- teritoriale Dimăcheni, se află podul peste râul Jijia, care face legătura între comuna Corlăteni şi satul Mateieni, aflându-se într-o stare de risc cu ambele capete de pod surpate, punând în pericol circulaţia vehiculelor şi autovehiculelor. Unitatea noastră nu dispune de fonduri de la bugetul local pentru consolidarea acestui pod şi solicităm de la dumneavoastră pentru a ne sprijini şi a lua măsuri", se arată în adresa înaintată de primarul din Dimăcheni.

Membrii CJSU au decis, într-o şedinţă care a avut loc luni, constituirea unei comisii formată din specialişti de la Inspecţia în Construcţii care să evalueze starea podului şi să ia eventuale decizii cu privire la restricţionarea traficului rutier în zona respectivă.

"Dacă într-adevăr e o problemă serioasă legată de siguranţa în exploatare, trebuie închis", a declarat şeful Inspecţiei în Construcţii, Mihai Platon.

"Dacă nu prezintă siguranţă în exploatare, ce facem cu echipajele de intervenţie, care trebuie să ajungă în zonă, fie că vorbim de pompieri, ambulanţă sau altele?", a afirmat, la rândul său, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Cristian Amarandei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.