Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un poem scris de mână de Mao Zedong în valoare de 250 de milioane de euro a fost cumpărată de pe piaţa neagră cu 55 de euro

Mao Zedong

Un poem scris de mână de Mao Zedong a fost găsit la Hong Kong, potrivit informaţiilor Poliţiei locale. Estimat la 250 de milioane de euro, a fost furat de la domiciliul unui colecţionar de artă în septembrie, înainte de a fi cumpărat cu 55 de euro de pe piaţa neagră, scrie Le Figaro.

Cumpărătorul său, un cetăţean chinez în vârstă de 49 de ani, s-a prezentat la Poliţie după ce a descoperit istoria furtului, scrie news.ro.

Citește și: Victor Ponta trage semnalul de alarmă: Dacă nu o facem acum – până în 2024 va mai exista România?

Convins că se află în faţa unui fals, el a tăiat în două pergamentul de aproape 3 metri, crezând că e prea dificil să-l expună.

În afară de poemul lui Mao Zedong, şapte pergamente, zece monede de cupru şi o colecţie de mai mult de 24.000 de timbre i-au fost furate lui Fu Chunxia, un colecţionar filatelist, de altfel vice-preşedinte al Asociaţiei de conservare a relicvelor chineze culturale.

Citește și: Ludovic Orban reacționează după recordul COVID-19: ‘Suntem într-un moment de cumpănă. Putem opri creșterea numărului de cazuri’

Prada se ridică la 450 de milioane de euro, potrivit estimării proprietarului de obiecte furate, a declarat Poliţia într-o conferinţă de presă, pe 7 octombrie. Trei bărbaţi au fost arestaţi pentru această faptă.

Poet, Mao a fost tradus în franceză de scriitorul Philippe Sollers în colecţia "Tel Quel" a editurii Seuil. Poemele sale figurează şi în antologia poeziei chineze din Pléiade.

Citește și: Gabriela Firea reacționează după declarațiile lui Tătaru și Arafat: Nu am auzit nici măcar o măsură care să vină din partea Guvernului şi care să ne garanteze limitarea răspândirii coronavirului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.