Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un politician conservator din Germania spune că un guvern minoritar ar putea fi mai bun decât o coaliţie cu SPD

bundestag

Un influent membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cancelarului german Angela Merkel, i-a solicitat şefei executivului de la Berlin să formeze un guvern minoritar în locul preconizatei coaliţii guvernamentale alături de social-democraţi, susţinând că Partidul Social-Democrat (SPD) nu este un partener de încredere, transmite Reuters. Săptămâna trecută, Merkel a definitivat programul de guvernare pe patru ani după ce a făcut concesii importante social-democraţilor, pentru a-şi asigura al patrulea mandat de cancelar, ceea ce a provocat iritarea unor membri importanţi ai CDU, conform Agerpres.

''Situaţia dezastruoasă prin care a fost acceptat SPD-ul nu oferă baza necesară de încredere necesară pentru un guvern de coaliţie. Dacă SPD nu calmează spiritele curând, conservatorii trebuie să se gândească dacă un guvern minoritar nu aduce mai multă stabilitate Germaniei decât o mare coaliţie'', a subliniat Wolfgang Steiger, secretar general al Consiliului economic al CDU.

Angela Merkel a susţinut concesiile făcute social-democraţilor de către CDU şi aliatul său tradiţional bavarez, Uniunea Creştin-Socială (CSU), printre care încredinţarea portofoliului finanţelor SPD-ului.

Ea a spus că Germania va organiza foarte probabil alegeri anticipate în cazul în care cei 464.000 de membri ai SPD resping acordul cu conservatorii în cadrul votului prin corespondenţă care va avea loc în perioada 20 februarie-2 martie. Rezultatele vor fi anunţate în 4 martie.

Un sondaj de opinie publicat vineri arată că două treimi dintre susţinătorii SPD sprijină formarea unei coaliţii guvernamentale alături de conservatorii Angelei Merkel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.