Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un politician german avertizează asupra deficienţelor în cooperarea europeană în materie de securitate

www.sky.com
atentat Barcelona

Ansgar Heveling, preşedintele comitetului pentru afaceri interne din Parlamentul german, a avertizat vineri că atacul terorist de joi de la Barcelona scoate în evidenţă deficienţele persistente în cooperarea europeană în materie de securitate, relatează Xinhua. Cooperarea autorităţilor în materie de securitate şi programelor lor de schimb de informaţii sunt departe de a fi satisfăcătoare, a declarat Heveling pentru postul de radio german Deutschlandfunk. 'A sosit momentul ca instituţiile europene să pună în aplicare iniţiativele propuse de Germania şi Franţa', a mai spus el.

Berlinul şi Parisul au sugerat o cooperare europeană mai strânsă în materie de securitate ca urmare a votului pentru Brexit din Marea Britanie, culminând cu formarea unei Uniuni Europene de Apărare. 'Trebuie să realizăm că terorismul în Europa este departe de a fi înfrânt, în special terorismul islamic', a spus politicianul german. Riscul unor atacuri similare există în Germania şi în alte ţări din Europa, a mai spus el. Potrivit lui Heveling, pericolul este şi mai mare în prezent din cauza disperării tot mai mari a aşa-numitului 'Stat Islamic' din Orientul Mijlociu după ce gruparea jihadistă şi-a pierdut principalul său bastion din Irak, oraşul Mosul, conform Agerpres.

Gruparea Statul Islamic a revendicat atacul terorist de joi de la Barcelona în care 14 persoane au fost ucise după ce o camionetă a intrat în pietoni pe bulevardul Las Ramblas, cea mai cunoscută arteră turistică din oraşul catalan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.