Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un politician rus vrea să trimită câinii fără stăpân la război: 'Propun să antrenăm acești câini să arunce în aer tancuri'

caini adapost

În Rusia, un deputat al Partidului Comunist din regiunea Oryol, Viktor Makarov, a propus folosirea câinilor vagabonzi în războiul împotriva Ucrainei, transmite agenția ucraineană Unian.

Anterior, atunci când a discutat problema câinilor de pe străzi, același politician a sugerat trimiterea animalelor fără adăpost în China, scriu publicațiile rusești. Comentând problema creării de adăposturi pentru animale, Makarov a sugerat să trimită câinii pentru a participa la război.

"Propun să antrenăm acești câini să arunce în aer tancuri", a spus el.

Alți participanți la întâlnire nu au susținut această idee. Vicepreședintele parlamentului regional, Oleg Koshelev, l-a întrebat pe viceguvernatorul complexului agroindustrial Serghei Borzenkov, care sunt șansele ca animalele să nu muște oamenii, însă, oficialul nu a putut oferi nicio garanție. După mai multe discuții, deputații au ajuns la concluzia că legea nu poate fi adoptată.

Mobilizare în Rusia

La 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizarea militarilor în rezervă. Ministerul rus al Apărării a declarat că vrea să mobilizeze aproximativ 300.000 de persoane.

Pe 24 septembrie, oamenii au ieșit în stradă în orașele rusești pentru a protesta . În plus, la graniță s-au format cozi ale celor care doreau să părăsească țara.

La sfârșitul lunii septembrie, s-a aflat că, de la începutul mobilizării, peste 200 de mii de persoane din Rusia au ajuns în Georgia, Kazahstan și UE.

La 21 noiembrie, Federația Rusă a anunțat oprirea mobilizării parțiale, dar oamenii se plâng că primesc în continuare citații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.