Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un poliţist britanic a fost găsit vinovat pentru moartea unui fost jucător important din Premier League

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Justiţia britanică l-a găsit vinovat miercuri pe un poliţist de omor prin imprudenţă în legătură cu decesul fostului fotbalist Dalian Atkinson, care a murit în 2016 ca urmare a unei descărcări a pistolului cu şocuri electrice timp de 33 de secunde, de peste şase ori mai mare decât durata standard, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

Dalian Atkinson, care a evoluat mai ales la Aston Villa în anii '90, a murit în august 2016 la vârsta de 48 de ani, după ce a primit o descărcare a pistolului cu şocuri electrice în urma unei intervenţii a poliţiei, la Telford, ca urmare a unui incident survenit în apropierea domiciliului tatălui său.

Un poliţist de 43 de ani, Benjamin Monk, a fost acuzat de crimă. După mai mult de 18 ore de deliberare, juraţii unui tribunal de Birmingham l-au găsit în unanimitate nevinovat de crimă, însă vinovat de omor prin imprudenţă.

Poliţistul a afirmat că s-a speriat deoarece se pare că Atkinson se afla într-o criză de demenţă, lansa ameninţări cu moartea şi spărsese o uşă de sticlă în apropierea casei în care şi-a petrecut copilăria la Telford, la aproximativ 40 de kilometri de Birmingham.

La proces, reprezentanta procuraturii, Alexandra Healy, a considerat că desfăşurarea evenimentelor a arătat că agentul "nu a acţionat în legitimă apărare".

Fostul sportiv, care suferea de grave probleme renale, a mai primit şi două lovituri de picior în frunte suficient de puternice pentru a-i lăsa o amprentă, a mai spus ea.

Dalian Atkinson şi-a început cariera la Ipswich Town, înainte de a ajunge la Sheffield Wednesday, în 1989. El a ajuns apoi la Real Sociedad, în Spania, pentru a reveni în Anglia, la Aston Villa. Atacantul a înscris primul gol al echipei în Premier League, pe 15 august 1992, fiind recompensat cu distincţia "golul anului" în acelaşi sezon 1992-1993.

El a jucat ulterior pentru Fenerbahce Istanbul şi Manchester City, apoi în Arabia Saudită şi Coreea de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.