Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un polițist din Sibiu aleargă la maraton pentru copiii născuți prematur

stiri.md
bebelusi

Polițistul Viorel Teacă s-a înscris la Maratonul Internațional Sibiu și va alerga pentru a susține copiii născuți prematur. Campania „Dăm Startul la Viață” este începută de mai multe asociații din țară, care s-au unit pentru a cumpăra aparatură medicală pentru Neonatologie.

Polițistul Viorel Teacă a devenit cunoscut datorită pozițiilor sale luate în mediul online. Alături de un coleg a oprit, iarna trecută, mașina ca să se joace cu copiii în zăpadă și tot atunci a coborât din autospecială, la semafor, pentru a șterge luneta autoturismului din față, potrivit mediafax.ro.

Acum, s-a înscris în cursă pentru a strânge fonduri necesare cumpărării de aparatură medicală în Secția Neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Marți, Viorel Teacă a mers împreună cu zeci de copii în cel mai mare parc din Sibiu, Parcul Sub Arini, să le explice cât de important este „startul la viață”.

„Campania ! Le-am explicat acestor copii faptul că alți copii au nevoie să trăiască și depind de un incubator (ventilator pentru bebeluși născuți prematur) și m-au ajutat imediat, uimitor! Sper ca și voi, noi adulții să înțelegem și să ajutăm pentru cumpărarea de incubatoare (ventilatoare) pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu”, spune polițistul.

Oricine poate dona bani accesând link-ul alergătorului susținut, iar sumele vor ajunge către cauzele sociale înscrise în Maratonul Internațional Sibiu.

Evenimentul se va desfășura în data de 2 octombrie.

În 3 octombrie va fi evenimentul „Cursele Copiilor”, iar cei care nu pot ajunge pot participa la manifestarea „Aleargă Oriunde”, până în data de 1 noiembrie.

Tot până la 1 noiembrie pot fi susținuți alergătorii preferați și cauzele. La cea de-a zecea ediție a Maratonului Internațional Sibiu sunt înscrise 34 de cauze, între care „Dăm startul la viață”, „Satul învață Engleză!”, „Terapie pentru zâmbete”, „600 de nopți cu somn linistit pentru pacienții oncologici” etc.

În 2016, Carmen Iohannis, soția președintelui Carmen Iohannis, a alergat la Maraton pentru a susține cauza „Dăm startul la viață”.

Majoritatea nou-născuţilor şi prematurilor internaţi în terapia intensivă neonatală din Sibiu au probleme sau dificultăţi respiratorii și au nevoie de suport respirator cu aparate speciale. Micii pacienți tratați aici sunt copii născuți a 24-28 de săptămâni, cu greutăţi de 500-1000 de grame.

„Dăm startul la viață” este una dintre cele mai susținute cauze ale Maratonului încă de la primele ediții, iar multe familii care au plecat din spital cu bebelușul salvat au revenit să susțină demersul cadrelor medicale de la Neonatologie, fie prin donații în contul alergătorilor, fie au alergat personal, alături de medicii și asistentele secției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.