Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un posibil meci trucat din LaLiga investigat de justiția spaniolă

www.hindustantimes.com
Valencia

Procesul privind un meci suspectat că a fost trucat, Levante - Real Zaragoza (1-2), disputat în 2011 în campionatul Spaniei, s-a deschis marţi la Valencia, printre acuzaţi fiind Ander Herrera, fotbalistul echipei PSG, informează AFP potrivit Agerpres.

Acest prim mare proces ce are loc în Spania într-un caz de trucare a unui meci ar urma să se încheie pe 30 septembrie.

Partida a avut loc în ultima etapă a sezonului 2010-2011 din La Liga. Zaragoza a evitat atunci retrogradarea impunându-se cu 2-1 pe terenul lui Levante (2-1), după două goluri ale lui Gabi Fernandez.

Evoluând acum în Qatar după ce a fost căpitanul lui Atletico Madrid, Gabi Fernandez, pe atunci căpitanul Zaragozei, este unul dintre cei 42 de acuzaţi, împreună cu coechipierul său de atunci Ander Herrera, transferat în această vară de Paris Saint-Germain de la Manchester United.

Tehnicianul din acea perioadă a Zaragozei, mexicanul Javier Aguirre, este şi el printre acuzaţi. Aguirre a fost demis în 2015 din funcţia de selecţioner al naţionalei Japoniei, din cauza presupusei sale implicări în această afacere.

Justiţia suspectează clubul Zaragoza că a virat 965.000 de euro în conturile unor jucători ai săi şi membri ai staff-ului, pentru ca aceştia să distribuie banii cash unor fotbalişti ai lui Levante în scopul trucării partidei.

Potrivit unui document judiciar al tribunalului din Valencia, jucătorii lui Levante care ar fi primit aceste sume au cheltuit mult mai puţin după comiterea faptelor şi nu au oferit o "explicaţie rezonabilă" pentru această scădere a cheltuielilor. Conform tribunalului, acesta este un "indiciu foarte semnificativ" în legătură cu posibila trucare a meciului.

Un judecător de instrucţie a clasat afacerea în 2017, însă aceasta a fost redeschisă în urma unui recurs al parchetului anticorupţie.

Alte afaceri de trucare de meciuri au izbucnit în ultimii ani în Spania. La sfârşitul lui mai, mai mulţi foşti şi actuali jucători spanioli au fost arestaţi în cadrul unei ample operaţiuni, pentru că au participat, potrivit autorităţilor, la trucarea unor meciuri din primele două divizii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.