Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un posibil plan incendiar al PSD în Parlament

sah

Probleme lui Victor Ponta cu DNA-ul și moțiunea de cenzură a PNL ar putea impinge PSD-ul să joace fără UNPR în Parlament.

Una dintre mizele uriașe ale moțiunii de cenzură va fi aceea că PSD va încerca să facă majoritate fără UNPR, spun surse parlamentare.

Citește și: Ce prevede articolul din Codul Penal cu care Victor Ponta îi amenință pe liderii Opoziției

Inițial, planul a fost vehiculat în contextul negocierilor pentru o alianta PSD-UNPR. UNPR avea pretentii uriase folosindu-se de cei peste 55 de parlamentari pe care ii are in Parlament. PSD dorea sa slabeasca forta de negociere a UNPR demonstrand ca reusesc sa tina Guvernul în picioare si fara oamenii lui Gabriel Oprea.

Cererea DNA de urmarire penala a Premierului a aruncat in aer toate planurile pentru ca in joc a intrat si imunitatea lui Ponta, nu doar scaunul de la Guvern.

Citește și: Generalul distruge PNL: Anunțul din ședința greilor PSD / EXCLUSIV

În contextul în care scenariile pe scena politica escaladează pe oră ce trece, cel mai sănătos lucru pentru PSD ar fi acela să demonstreze că își pot menține Guvernul chiar și fără voturile UNPR, spun sursele citate.

Acest lucru poate fi făcut prin voturile pro-Guvern ale unor UDMR-isti si, cel mai important, prin voturi anti-motiune din partea unor parlamentari PNL. PSD ar putea încerca să determine o serie de parlamentari PNL să trădeze și să voteze cu puterea.

În Parlament se vehiculeaza faptul ca numarul voturilor pentru dărâmarea Guvernului ar putea sa fie mai mic decat numarul semnaturilor stranse de PNL pentru motiunea de cenzura.

CExN al PSD se va reuni, luni, in Parlament, dupa ce Victor Ponta a anuntat ca nu isi va da demisia din fruntea Guvernului. Anuntul vine sa confirme faptul ca batalia finala se va da in Parlament.

Presedintele Klaus Iohannis si PNL i-au cerut demisia Premierului in urma cererii DNA de ridicarea a imunitatii acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.