Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un președinte îl PERSIFLEAZĂ pe Trump: 'Este evident că avem DIVERGENȚE'

trump maini

Mexicul, "bineînţeles, nu va plăti zidul" de la graniţă pe care viitorul preşedinte american Donald Trump vrea să îl construiască, a afirmat miercuri preşedintele Enrique Pena Nieto, dând asigurări că doreşte să acţioneze pentru o "bună relaţie" cu Statele Unite, relatează AFP.

"Este evident că avem câteva divergenţe cu viitorul guvern al Statelor Unite, cum ar fi pe tema zidului pe care, bineînţeles, Mexicul nu îl va plăti", a declarat Enrique Pena Nieto.

Cu câteva ore mai devreme, Donald Trump a dat din nou asigurări că cetăţenii americani vor finanţa bugetul pentru construcţia acestui zid, iar Mexicul va plăti ulterior despăgubiri.

Citește și: Ministrul de Externe al Poloniei a inventat o nouă țară: ISTERIE totală pe internet

"Într-un fel sau altul, şi există mai multe modalităţi, Mexicul ne va despăgubi (...), prin intermediul unei taxe sau plăţi, dar este mai puţin probabil să fie o plată", a afirmat preşedintele american ales în prima sa conferinţă de presă înainte de instalarea la Casa Albă, la 20 ianuarie.

Preşedintele Mexicului, care s-a exprimat în faţa ambasadorilor mexicani reuniţi la Palatul Naţional, a subliniat că nu va accepta o decizie "care va fi împotriva ţării noastre şi a demnităţii noastre în calitate de mexicani".

"Ceea ce vă pot asigura este că acţionăm pentru a avea o bună relaţie cu Statele Unite şi preşedintele lor", a adăugat el, potrivit Agerpres.

În legătură cu acordul de comerţ liber NAFTA, pe care Donald Trump s-a angajat să îl renegocieze, chiar să îl abroge, Enrique Pena Nieto a afirmat că ţara sa va căuta un acord care să ofere garanţii investiţiilor.

El a reînnoit cererea adresată guvernului american de a opri traficul ilegal de arme provenind din Statele Unite, precum şi fluxul de bani de origine criminală care alimentează cartelurile din Mexic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.