Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un prefect cheamă partidele la discuţii pentru rezolvarea unei crize politice

masa rotunda

Prefectul judeţului Vâlcea, Dumitru Cornoiu, îi invită pe liderii partidelor politice din componenţa Consiliului Judeţean (CJ), la discuţii pentru identificarea soluţiilor, astfel încât situaţia din această instituţie să fie deblocată.

"Se impune de urgenţă o întâlnire cu liderii principalelor partide politice din Vâlcea, cele care sunt reprezentate în Consiliul Judeţean, pentru a vedea care sunt soluţiile care pot debloca situaţia din cadrul Consiliului Judeţean. Cert este că nu putem să mergem pe această acţiune, eu nu sunt partizanul nici unei tabere, eu doar apăr legalitatea actelor şi deciziilor care se iau în această instituţie. Dincolo de aceste contre politice, e un judeţ de condus şi mizez pe maturitatea oamenilor politici", a declarat pentru AGERPRES prefectul Cornoiu.

Situaţia de la Consiliul Judeţean Vâlcea este blocată de la începutul lunii decembrie, cele două partide, Partidul Naţional Liberal (PNL) şi Partidul Social Democrat (PSD), nereuşind să impună o conducere definitivă a acestui for, după decesul lui Ion Cîlea.

Deşi au fost şapte şedinţe extraordinare şi doi preşedinţi de CJ aleşi prin vot, Prefectura a atacat în contencios administrativ deciziile luate pe motiv de nerespectarea legii.

În prezent, preşedinte al CJ Vâlcea a fost reales liberalul Gheorghe Pasat, în urma unei noi şedinţe extraordinare, boicotată de social-democraţi.

Astfel de la începutul lunii decembrie, Consiliul Judeţean a fost condus interimar de câte două ori atât de social-democratul Dumitru Persu, cât şi de liberalul Gheorghe Pasat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.