Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un preot a ținut o slujbă încălcând regulile!

arhiepiscopiabzvn.ro
credincioși slujbă distanțare
Puncte de control Garda au fost amplasate în apropierea Bisericii Maicii Domnului din Lourdes din Mullahoran, Co Cavan, Irlanda, duminică în timp ce preotul paroh PJ Hughes a rostit Liturghia sfidând reglementărilor Covid-19.
Slujba de la ora 10 a fost întârziată cu aproximativ 20 de minute, mulți localnici fiind reținuți la cele trei puncte de control Garda ridicate pe drumurile către biserică. Preotul Hughes a spus că este furios că a primit un telefon de la un localnic căruia a fost împiedicat să ajungă la biserică. „Garda m-a atacat și m-a acuzat că am răspândit virusul”, a susținut el în prealabil.
„Un gardian mi-a spus că pun viața persoanelor în vârstă în pericol. Este o zi tristă când trei mașini Garda se învârt în jurul acestei biserici. Nu au altceva de făcut? Doamne ajuta. Credința noastră ne aduce aici și mi-au spus că nu citesc statisticile și că nu știu ce se întâmplă. Le-am spus că nu accept mesajul negativ transmis de RTÉ. Nu e corect.
„Acesta este sectarism. Acest lucru este împotriva credinței noastre. Este un act sectar împotriva Bisericii noastre catolice încurajat de un Guvern care nu mai crede în Dumnezeu. ”
Pr. Hughes a comparat restricțiile Covid-19 de Nivelul 5 – care înseamnă că toate serviciile religioase, altele în afară de înmormântări, pot fi ținute numai online – cu legile penale și cu Oliver Cromwell. El a recunoscut că „nu are prieteni în Biserică”, iar episcopii l-au sfătuit să nu țină Liturghia.
Preotul deja fusese amendat cu 500 de euro pentru organizarea unei adunări ilegale. El a spus că nu o va plăti pentru că nu a făcut nimic ilegal. Sursa InformatiaIRL

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.