Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un preot şi doi militanţi din Franța se află în greva foamei pentru a reclama oprirea dezafectării taberei de migranţi în timpul iernii

Operation World
Franta harta

Un preot şi doi militanţi se aflau joi în greva foamei, pentru a 11-a zi, la Calais, în nordul Franţei, pentru a reclama mai ales oprirea dezafectării taberei de migranţi în timpul iernii, în pofida anunţului autorităţilor privind o adaptare a ''dispozitivului'', transmite AFP.

Prefectura departamentului vizat, Pas-de-Calais, a anunţat în special creşterea frecvenţei reuniunilor de coordonare cu asociaţiile, care ''vor fi totuşi lunare'', şi intenţia sa de a stabili un nou protocol privind restituirea bunurilor personale pe care migranţii le-ar fi pierdut în timpul operaţiunilor de evacuare.

Asociaţiile de ajutorare a migranţilor au denunţat luni un ''furt sistematic'' al bunurilor lor în timpul expulzărilor, o acuzaţie respinsă de prefectură, potrivit Agerpres.ro.

Noul protocol va fi prezentat vineri asociaţiilor care oferă asistenţă migranţilor. ''Este o întâlnire pur formală, nu avem nicio aşteptare, deciziile nu se iau la nivel de subprefectură'', a declarat pentru AFP preotul iezuit Philippe Demeestere (72 de ani), care a început o grevă a foamei pe 11 octombrie în biserica Saint-Pierre de Calais.

''Nu mai este timp de discuţii când cineva este pe cale să moară de foame, în ploaie, nu are acces la hrană sau la alte lucruri. Nu mai este timp pentru a spune 'ne revedem peste o săptămână ca să vorbim' '', a adăugat el.

Iniţiativa sa vizează obţinerea opririi expulzărilor, a dezafectării taberei de migranţi în timpul iernii şi a confiscării corturilor şi bunurilor personale ale migranţilor şi începerea unei discuţii cu primăria şi prefectura pentru ca asociaţiile nemandatate de stat să poată avea locuri de distribuire a ajutoarelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.