Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un preşedinte ŞOCHEAZĂ cu o întrebare de BARAJ: 'Cine nu are amante?'

amanta

Preşedintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, şi-a atras miercuri critici de la o parte a societăţii filipineze pentru că a luat apărarea comportamentului adulterin al unuia dintre aliaţii săi puternici, relatează AFP, potrivit agerpres.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Pantaleon Alvarez, al patrulea om în stat, ţine prima pagină a ziarelor de când a recunoscut că are opt copii, dintre care şase născuţi de la alte două femei decât soţia sa.

Comunitatea internaţională CONDAMNĂ atacul chimic din Siria. Rusia apără Damascul-VIDEO +18

Rodrigo Duterte, cunoscut pentru modul său direct de exprimare, a explicat marţi seara la televiziune că, la fel ca el, Alvarez are "mai multe soţii".

"Este o lume ipocrită", a spus el într-un discurs rostit în faţa unor oficiali, difuzat de televiziune. "Care dintre voi nu are amantă?', a întrebat el retoric.

Aceste declaraţii au şocat o parte a opiniei publice într-o ţară foarte catolică şi profund conservatoare, unde biserica deţine o influenţă morală preponderentă şi unde divorţul nu este prevăzut de lege.

"Justificarea unui comportament nepotrivit prin simplul fapt de a fi bărbat este pur şi simplu sexist şi misogin", a declarat pentru AFP senatoarea Risa Hontiveros.

"Aceasta trimite un mesaj care subminează victoriile repurtate în lupta pentru drepturile femeilor şi egalitatea între sexe", a adăugat ea.

Duterte a recunoscut în discursul său că afirmaţiile sale au fost "machiste".

Nigel Farage, apostrofat în plenul PE după ce a comparat UE cu MAFIA

"Dar, într-adevar, există atâtea femei şi atât de puţin timp pe pământ. Dumnezeule!', a exclamat el, în râsetele celor din public.

Duterte, 72 de ani, a reuşit să obţină anularea mariajului său şi trăieşte de mult timp cu aceeaşi femeie, dar se laudă adesea că are amante şi că foloseşte Viagra.

Reacţionând pentru prima dată duminică în cazul lui Alvarez, el a declarat: "Cine nu are dreptul la fericire? Întrebaţi-i pe parlamentari. Care dintre ei nu are două, trei sau patru amante?"

Elizabeth Angsioco, preşedinta Femeilor Democrate Socialiste din Filipine, a criticat discursul prezidenţial cu privire la adulter.

"Este inacceptabil şi regretabil că oameni care ocupă posturi la vârful puterii vorbesc atât de uşor despre aceste lucruri. E foarte periculos", a afirmat ea.

Duterte a fost ales preşedinte în luna mai anul trecut, mai ales datorită discursului său radical cu privire la lupta împotriva traficului de droguri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.