Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un primar a ironizat o pictură murală realizată de mai mulți copii autişti, iar apoi a fost arestat

M. C.
thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

Un primar venezuelean a fost arestat joi după ce a ironizat o pictură murală realizată de copii autişti, a declarat procurorul general Tarek William Saab, potrivit AFP, informează Agerpres.

Ernesto Paraqueima, primarul micului oraş El Tigre, situat în estul ţării, a fost arestat pentru "promovare şi incitare" la ură, având drept circumstanţă agravantă încălcarea unei legi privind nediscriminarea copiilor, a declarat Saab presei.

Pictura murală înfăţişează un peisaj montan cu un cer albastru pe fundal şi un curcubeu cu porumbei albi.

Într-o înregistrare care a devenit virală pe reţelele de socializare, primarul a exclamat: "Cine a pictat asta, această oroare? (...) Mi s-a spus că sunt acei copii mici (cu sindromul Asperger). Cu ce au pictat, cu picioarele?", a continuat alesul.

Mai devreme în cursul aceleiaşi zile, Saab s-a întâlnit cu o comisie parlamentară, care i-a solicitat să îl aresteze pe primar.

În timpul unei dezbateri în Parlament, preşedintele acestuia, Jorge Rodriguez, a exclamat: "Ajunge, domnule Paraqueima!"

Primarul, care nu este membru nici al partidului de guvernământ, nici al opoziţiei tradiţionale, este în funcţie din noiembrie 2021. El a mai fost primar între 2004 şi 2008.

Pe Instagram, înainte de arestarea sa, el a declarat că înregistrarea audio este veche de o lună şi jumătate şi că a fost "păcălit". "Nu am avut niciodată intenţia de a jigni copiii cu condiţii speciale", a subliniat el.

Sociolog de profesie, primarul a mai făcut declaraţii controversate în trecut, în special despre femei şi persoane fără adăpost.

De asemenea, el este vizat de mai multe anchete, una pentru presupuse "ameninţări" la adresa unor comercianţi şi una pentru presupusa hărţuire a unei femei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.