Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un primar din Argeș și-a pirdut postul din cauza incompatibilității

incompatibil

Prefectul judeţului Argeş a emis, marţi, ordinul de încetare a mandatului primarului oraşului Costeşti, Ion Baicea, în privinţa căruia Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a constatat starea de incompatibilitate, potrivit news.ro.

"Ordinul a fost emis ca urmare a adresei Agenţiei Naţionale de Integritate prin care se aduce la cunoştinţă Instituţiei Prefectului - Judeţul Argeş faptul că Raportul de evaluare cu privire la starea de incompatibilitate în care s-a aflat domnul Baicea Ion, primar al oraşului Costeşti, a rămas definitiv prin Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României 90/10.01.2020”, a anunţat Prefectura Argeş.
Ordinul poate fi contestat la Tribunalul Argeş în termen de 10 zile de la comunicare, a precizat sursa citată.
În anul 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că edilul Ion Baicea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 mai 2009 - 31 iulie 2012, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar al oraşului Costeşti, şi calitatea de reprezentant al aceleiaşi localităţi în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. Apa Canal 2000 S.A.
Trei ani mai târziu, în martie 2016, ANI a constatat din nou incompatibilitatea în cazul primarului din Costeşti, Argeş. Astfel, conform inspectorilor de integritate, în perioada 19 iunie 2012 - 14 ianuarie 2013, Ion Baicea a deţinut simultan funcţia de primar şi calităţile de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic Costeşti, în Consiliul de Administraţie al Liceului Tehnologic Costeşti şi în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Costeşti, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.