Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un primar PSD a fost ARESTAT pentru 30 de zile: Ce făcea cu CONCUBINA sa

primar

Primarul comunei vrâncene Cîmpuri, Costel Mateiu, de la PSD, a fost arestat preventiv, joi seară, pentru abuz în serviciu, fals în declaraţii şi fals intelectual. El este acuzat că ar fi încercat să scape de o amendă firma administrată de către concubina sa şi a declarat în faţa reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea că cinci angajaţi fără forme legale depistaţi la firma respectivă lucrau, de fapt, la primărie. Unitatea Administrativ Teritorială a fost amendată cu 40.000 de lei, deşi vina nu-i aparţinea.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, Costel Mateiu este cercetat pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în declaraţii, el fiind arestat pentru 30 de zile.

Citește și: Se vrea înființarea unei noi instituții de stat! Salarii impresionante

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi viceprimarul comunei, Ion Vlad, acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual, dar şi concubina primarului, Irina Elena Filip, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, SC Nemiforest SRL. Ea este acuzată de fals în declaraţii.

Procurorii au stabilit că, la un control efectuat de Inspectoratul Teritorial de Muncă la SC Nemiforest SRL, societate care are ca obiect de activitate principal exploatarea şi comercializarea materialului lemnos în formă brută, au fost găsiţi cinci angajaţi fără contracte de muncă.

Citește și: Total neașteptat! Ce LIPSEȘTE din declarația de AVERE a politicianului care și-a împușcat finul în inimă

”Din probatoriul administrat a reieşit că, primarul comunei Cîmpuri, inculpatul Mateiu Costel, se comportă ca un administrator de fapt al societăţii comerciale S.C. NEMIFOREST S.R.L. Cîmpuri, al cărei administrator de drept este concubina sa inculpata Filip Irina Elena şi că acesta s-a prezentat la sediul ITM Vrancea, ocazie cu care a declarat în fals faptul că cele 5 persoane, descoperite la data controlului, ar fi lucrat fără forme legale la Primăria Cîmpuri şi nu la SC NEMIFOREST SRL, asumându-şi în totalitate, în numele primăriei, consecinţele nerespectării dispoziţiilor legale privind munca”, precizează procurorii.

În urma declaraţiilor primarului, ITM Vrancea a aplicat Primăriei Cîmpuri o amendă de 40.000 de lei, ”răspunderea legală fiind transferată în sarcina UAT Cîmpuri”.

Citește și: Ieșire explozivă a președintelui Klaus Iohannis! Atac NECRUȚĂTOR la PSD-ALDE

”Faptele primarului au produs o vătămare drepturilor şi intereselor legitime ale Primăriei Cîmpuri, care are garantat prin lege dreptul de a nu fi trasă la răspundere contravenţională pentru o faptă pe care nu a săvârşit-o, şi, totodată, a produs un folos necuvenit pentru SC Nemiforest SRL, în cuantum de 40.000 lei, echivalentul amenzii care a fost aplicată Primăriei Cîmpuri”, mai spun procurorii.

Aceştia anunţă că, în urma unor percheziţii care au avut loc în 1 noiembrie la sediul Primăriei Cîmpuri, s-a constatat că primarul si viceprimarul Vlad Ion şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, întocmind şi semnând în fals documente prin care atestă prestarea muncii în folosul comunităţii, de către un număr de opt persoane, acte pe care le-au comunicat Judecătoriei Panciu.

Citește și: Ce se întâmplă cu averea marelui poet Adrian Păunescu? Milioanele de euro de care NIMENI nu se poate atinge.

”În realitate, niciuna dintre aceste persoane nu a executat obligaţia, deşi, conform legii, în cazul în care contravenientul, cu rea voinţă, nu se prezintă la primar pentru luarea în evidenţă şi executarea sancţiunii contravenţionale, la sesizarea primarului sau a unităţii de poliţie, judecătoria poate înlocui această sancţiune cu sancţiunea amenzii”, precizează procurorii.

Aceştia afirmă că astfel, cei doi aleşi locali au prejudiciat Primăria care avea dreptul de a încasa sumele stabilite ca amenzi contravenţionale pentru persoanele respective.

Citește și: Ministrul Muncii se dezlănțuie: ‘Sindicaliștii să învețe matematică’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.