Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un primar PSD trimis în ghearele procurorilor de către ANI

ionel vatamanu

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul primarului din Târgu Frumos, Ionel Vatamanu, suspectat de fals în declaraţii în legătură cu un împrumut contractat în 2014 şi scandent peste doi ani. De asemenea, alţi aleşi locali sunt acuzaţi de ANI de incompatabitilitate sau conflict administrativ.

ANI a anunţat, luni, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Ionel Vatamanu, primar al oraşului Târgu Frumos, judeţul Iaşi, a infracţiunii de fals în declaraţii. El este acuzat că “menţiunile făcute în declaraţiile de avere depuse în perioada 2015 - 2017, referitoare la un contract de împrumut încheiat cu o societate comercială în anul 2014 şi scadent în anul 2024 sunt în neconcordanţă cu declaraţiile ulterioare ale acestuia referitoare la respectivul împrumut”, se arată în comunicat, informează News.ro.

De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat şi Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi - Inspecţia Fiscală Persoane juridice tot în cazul primarul din Târgu Frumos “pentru efectuarea de cercetări specifice inspecţiei fiscale în vederea stabilirii realităţii unor tranzacţii identificate urmare a informaţiilor rezultate din activitatea de evaluare a declaraţiilor de avere cu privire la posibila existenţă a unor fapte de încălcare a legislaţiei fiscale”.

Agenţia Naţională de Integritate a mai anunţat că primarul comunei Aninoasa, Nicolae – Marius Manole, fost consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Argeş, s-a aflat în incompatibilitate cât a fost consilier judeţean deoarece firma la care soţia sa era asociat unic şi administrator unic a încheiate contracte cu instituţii aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean.

De asemenea, ANI a precizat că viceprimarul comunei braşovene Şercaia se află în stare de incompatibilitate deoarece este şi comerciant în cadrul propriei întreprinderi individuale.

Agenţia de Integritate a mai transmis că Ionuţ Stelian Simion, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei vasluiene Muntenii de Sus s-a aflat în conflict de interese deoarece a participat la o şedinţă a CL în care a fost alocată o sumă clubului sportiv unde era legitimat.

Un alt caz de conflict de interese administrativ este cel al lui Kutasi Dezső, consilier local în cadrul Consiliului Local Neaua din Mureş, care a votat o hotărâre prin care era aprobată o cotizaţie de 4.500 de lei pentru o asociaţie unde deţine funcţia de evaluator de proiecte.

 

Agenţia Naţională de Integritate a mai anunţat că Paul Vlad Matei, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei braşovene Hălchiu, s-a aflat în conflict de interese deoarece a participat la şedinţa CL prin care a fost încheiat contractul de închiriere între asociaţia reprezentată de tatăl său şi Primărie.

În acest caz ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precizând că sunt indicii referitoare la comiterea de către Paul Vlad Matei a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Un caz similar este cel a lui Emil Feier, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei mureşene Hodac, acuzat de ANI că a luat parte la adoptarea unor acte administrative care “puteau produce folos material pentru sine (membru fondator al unei asociaţii de crescători de ovine) şi fiul său (preşedintele asociaţiei)”. ŞI în această situaţie a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.