Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un profesor a murit în urma unui atac cu cuţitul la o şcoală din Brazilia: Suspectul are 13 ani

Inquam Photos, George Călin
Cuțit, Inquam Photos, George Călin

Un profesor rănit grav într-un atac cu cuţitul comis la o şcoală din oraşul brazilian Sao Paulo a murit, a anunţat luni guvernul statului brazilian cu acelaşi nume, potrivit DPA.

Alte patru persoane au fost rănite în urma acestui atac, dar nu se află în stare critică, potrivit unei declaraţii a autorităţilor.

Un suspect în vârstă de 13 ani a fost arestat, a indicat pe Twitter guvernatorul statului Sao Paulo, Tarcísio Gomes de Freitas.

Postul de ştiri G1 a relatat că profesorul rănit, în vârstă de 71 de ani, a suferit ulterior un stop cardiac şi a decedat la spital.

Guvernul statului Sao Paulo a ordonat o perioadă de doliu oficial de trei zile.

De Freitas, aflat în prezent într-o călătorie în Europa, a declarat că poate să îşi exprime în cuvinte "tristeţea la aflarea veştii atacului asupra elevilor şi profesorilor de la şcoala de stat Thomazia Montoro din districtul Vila Sônia".

Secretarul pentru siguranţă publică, Guilherme Derrite, a declarat reporterilor că o profesoară de educaţie fizică a fost cea care l-a imobilizat pe atacator, împiedicând o tragedie de proporţii. "Ea a fost cea care l-a imobilizat pe atacator şi s-a asigurat că i-a fost luată arma. Fără acţiunile ei eroice, tragedia ar fi fost cu siguranţă mult mai mare", a explicat el.

Poliţia a sosit la faţa locului câteva minute mai târziu, a adăugat Derrite. Poliţia militară a fost, de asemenea, mobilizată, iar presupusul atacator, arestat.

Motivul din spatele atacului a rămas iniţial neclar. Potrivit agenţiei braziliene de presă Agencia Brasil, a existat o dispută între suspect şi un alt elev în ultimele săptămâni.

Părinţii au declarat pentru televiziunea braziliană că violenţa fizică era un lucru obişnuit în această şcoală situată la sud-vest de centrul oraşului.

Profesorul decedat lucra la şcoală din 2013.

În urma unui atac în oraşul Suzano în 2019, în urma căruia au murit 10 persoane, controalele poliţiei în şcolile din Sao Paulo s-au intensificat.

Prin comparaţie cu alte ţări din America de Sud însă, atacurile cu cuţitul sunt relativ rare în cea mai mare ţară de pe continent, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.