Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un profesor acuză că sindicaliști și profesori sunt racolați de AUR pentru locuri eligibile în Parlament: Reacția lui George Simion

george simion

Un profesor acuză că sindicaliști și profesori sunt racolați de AUR pentru locuri eligibile în Parlament: Reacția lui George Simion

Traian Stoiță, profesor de muzică, a vorbit într-o postare pe Facebook despre faptul că există informații potrivit cărora partidul AUR ar racola sindicaliști și profesori pentru locuri eligibile în Parlament pentru ca greva să continue..

Într-o intervenție la România TV, profesorul a susținut că știe de astfel de practici din partea celor de la AUR, care se fac în teritoriu, acolo unde aproape în fiecare zi mii de profesori au ieșit în stradă pentru a-și cere drepturile.

"În acest moment vă întreb: suntem de acord cu faptul că formăm un popor de trădători? Am fost vreodată învinși de altcineva sau doar de-ai noștri? Întreb doar…

Sunt profesor de Muzică Populară pentru că iubesc ceea ce fac și iubesc șansa pe care o am prin această misiune, aceea de a forma generația următoare, cu grija de a se raporta ei, românașii, la tot ce ține de identitatea noastră. Pentru că nu, eu nu îmi doresc să fim la infinit un popor de mincinoși și de trădători!

Sunt profesor pentru că vreau și voi profesa întreaga viață cu sau fără salariu! Pentru că a fi profesor reprezintă asumarea unei misiuni, nu a unui serviciu.

Până într-un anumit punct, această grevă e firească. Personal, nu mă înghesui la examenul de titularizare sau la cel de definitivat, nefiind motivat financiar. A te pregăti pentru astfel de examene presupune timp, în care poți produce bani din orice altceva. Iar pe masa familiei mele se pune pâine muncită, nu adeverință de titular în învățământ. Cred cu tărie că nivelul calității actului didactic poate să crească pe măsură ce vom fi remunerați corespunzător. Atunci se va produce concurența și nu vor mai exista titulari cu note de 7. Garantez! Nu îmi imaginez cum i-aș putea sugera unui șef de promoție, absolvent al oricărei facultăți, unei minți luminate, să se angajeze în învățământ pe o leafă de 2400 de lei. Cu 2400 de lei să trăiască cine vrea…! (Cam asta se și întâmplă în învățământ)

Singurul lucru pe care nu l-am înțeles la colegii profesori e victimizarea exprimată prin “suntem umiliți și de elevi și de părinți”. Exclus! Nu m-a umilit nimeni, niciodată, pentru că am făcut performanță alături de elevii mei. Respectul, nici măcar unui profesor, nu trebuie să i se atribuie gratuit! Respectul se câștigă printr-o conduită exemplară.

Însă da, îmi exprim solidaritatea și am participat la grevă din primul ceas!

Dar acum vă întreb, înțelegând de câteva zile deja, că s-a primit maximul pe care Guvernul îl poate oferi acum. S-a continuat cumva pentru alte negocieri? Cu mulțimea de profesori în grevă, președinții de Sindicate și-au stabilit anumite poziții, pe anumite liste? Hmmm…oare?

Vă spun că da! O anumită parte a opoziției parlamentare le-a promis locuri eligibile anul următor, pentru ca greva să continue. Se pare însă că au fost mai interesante ofertele coaliției de guvernare. Oricum ar fi, abia acum mă simt umilit. Nu de elevi, nu de părinți, nici măcar de cei care guvernează ce a mai rămas din țara asta! Mă simt umilit de cei care mă reprezintă, de acele fețe comuniste pe care le vom vota cel mai probabil, într-o formă sau alta, în 2024.

De luni voi reveni la catedră, pentru că mă interesează de mine și de elevii mei. Nu de cei care negociază pe spatele meu, pentru sacul lor!

Și nu îmi voi da demisia din sindicat, așa cum mulți colegi vor să o facă. Demisia trebuie să fie ultimul act parțial onorabil al celor care s-au mânjit. Așadar, ca profesor și membru SIP, cer DEMISIA PREȘEDINTELUI și a tuturor celor care au purtat aceste negocieri!", a sdcris profesorul de muzică pe Facebook.

Reacția lui George Simion

Pe de altă parte, liderul AUR, George Simion, a negat toate aceste acuzații. Acesta a avut o reacție vehementă după ce au apărut acuzații că el și alți membri din partidul său ar fi oferit locuri eligibile la viitoarele alegeri profesorilor greviști și sindicaliștilor. Simion a negat toate aceste acuzații și a dat asigurări că nimeni din AUR nu ar face astfel de propuneri, pentru că el este ”dictator” și știe tot ce mișcă în partid.

”Singurul din spațiul public căruia i-am oferit un loc eligibil este Victor Ciutacu. Este o glumă, evident. La fel de slabă ca și acuzele care ni se aduc. Vreu să fiu foarte clar, nu am oferit niciun loc eligibil niciunui sindicalist. Și nu doar eu. Nimeni de la AUR nu a avut astfel de discuții și nu va avea”, a declarat George Simion.

Întrebat de Victor Ciutacu dacă este sigur că altcineva din AUR nu ar fi oferit astfel de locuri eligibile, Simion a reacționat prompt și a explicat de ce nu este posibil un astfel de scenariu.

”Mi se spune că sunt un mic dictator, că eu conduc cu o mână de fier. Așa e! Și de aceea vă spun că nu mișcă nimeni fără ca eu să știu. Repet, este exclus la AUR să ofere locuri eligibile sindicaliștilor sau profesorilor. Nu vreau ca AUR să fie văzut ca Bau-Bau de serviciu în toată treaba asta, așa cum încearcă unii”, a precizat Simion.

Cât despre greva profesorilor, în sine, George Simion a spus, din nou, că este un susținător al unor astfel de proteste.

”Eu respect mișcarea profesorilor, de mult trebuia să vină. Și vă mai spun ceva, nici sorosiști nu suntem, ba suntem contra lor!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.