Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un proiect de lege care ar permite eliberarea din funcție a procurorului general Alexandr Stoianoglo, a fost înregistrat în Parlamentul de la Chișinău

stiri.md
Sergiu Litvinenco

Un proiect de lege care ar permite eliberarea din funcție a procurorului general a fost înregistrat în Parlament. Autorul proiectului este deputatul PAS, noul ministru al Justiției, Sergiu Litvinenco, scrie deschide,md

„Am înregistrat un proiect de lege care vine să modifice Legea cu privire la Procuratură, în sensul includerii unor mecanisme de evaluare a activității procurorului general și de instituire a răspunderii disciplinare a acestuia. Ambele mecanisme prevăd posibilitatea eliberării din funcție a acestuia în cazuri întemeiate, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor”, a declarat Litvinenco.

Potrivit deputatului, modificările propuse extind procedurile existente în lege pentru procurori și față de procurorul general. El a menționat că modificările propuse nu vor afecta independența Procuraturii și procurorului general, deoarece CSP îi revine rolul decisiv în luarea deciziei.

„La moment, activitatea procurorului general este lipsită de un control efectiv și de o procedură de monitorizare pentru a stabili dacă acesta își realizează atribuțiile în mod conștiincios și în interesul statului. Astfel, sancționarea procurorului general nu este posibilă”, a spus el.

La fel, deputatul propune modificarea componenței CSP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.