Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un protestatar a dat foc Coranului în faţa Ambasadei Irakului din Copenhaga

coran

Un grup restrâns de protestatari danezi a incendiat luni un exemplar al Coranului, cartea sfântă a islamului, în faţa Ambasadei Irakului la Copenhaga, riscând o deteriorare suplimentară a relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Grupul, care se autointitulează „Patrioţii danezi”, a organizat o demonstraţie similară şi săptămâna trecută, transmiţând evenimentul în direct pe Facebook.

Organizatorul demonstraţiei de luni de la Copenhaga a călcat în picioare Coranul şi i-a dat foc într-o tavă de aluminiu aşezată pe jos alături de un drapel irakian.

Câteva mii de irakieni au manifestat sâmbătă la Bagdad faţă de arderea sau profanarea Coranului în Suedia şi Danemarca, o acţiune convocată de partidele şi grupurile armate irakiene de guvernământ, multe dintre ele apropiate de Iran.

Săpămâna trecută, sute de protestatari au luat cu asalt Ambasada Suediei din centrul Bagdadului, escaladând zidurile acesteia şi dându-i foc în semn de protest faţă de acţiunile antiislam din Suedia. Irakul l-a expulzat, de asemenea, pe ambasadorul Suediei la Bagdad. La rândul lor, Arabia Saudită şi Iranul i-au convocat pe reprezentanţii misiunilor diplomatice suedeze în aceste ţări, pentru a denunţa autorizarea dată de Stockholm unor acte de profanare a Coranului.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat sâmbătă că oamenii care profanează Coranul ar trebui să suporte „cea mai severă pedeapsă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.