Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un protestatar s-a DEZLĂNȚUIT la adresa comandantului jandarmilor și a lui Carmen Dan după audierile din Parlament

Bugetul.ro
Barbat in alb Jandarmi

Marți, în cadrul Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților, a fost prezent și unul dintre protestatarii loviți la mitingul din data de 10 septembrie. Acesta a solicitat demiterea celor vinovați și s-a arătat stupefiat de prezența în comisie a lui Cătălin Paraschiv, scrie Mediafax.

Vlad Gheorghe, unul dintre protestatarii agresați la mitingul din data de 10 august, a fost prezent în calitate de participant la Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților în care au fost audiați de către parlamentari ministrul de Interne Carmen Dan și Cătălin Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

La final, protestatarul s-a arătat nemulțumit de cum a decurs audierea reprezentanților Ministerului de Interne întrucât nu au răspuns nici la întrebările parlamentarilor, nici la cele adresate de către jurnaliști. Bărbatul a povestit că în seara mitingului a fost bătut de jandarmi, deși nu a fost violent. Ba mai mult, spune acesta, a ridicat mâinile în sus și cu toate acestea a fost lovit cu bastonul de cauciuc.

"În seara aceea am ajuns prins între huligani, între persoane violente și jandarmi, am stat poate o jumătate de oră în apropierea liniei de jandarmi cu mâinile sus între două persoane care aveau steaguri cu România pentru a arăta că nu sunt în niciun fel violent și după ce s-a terminat o transmisie live a unora dintre colegii dumneavoastră, pur și simplu jandarmii ne-au luat la bătaie pe toți fără să ne spună nimic. Am depus plângere chiar din acea seară , am fost la Parchet, am făcut modele de plângeri pentru că sunt jurist pentru ca oamenii să depună plîngeri, am făcut și o asociație, deci cetățenii se organizează și lucrurile nu vor rămâne așa", a mai declarat acesta.

Protestatarul s-a arătat stupefiat de faptul că în comisie a fost prezent Cătălin Paraschiv, șeful Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, cel care a primit porecla de "Fantoma în alb" după protestele din data de 10 august.

"A dat declarații la Parchetul General, s-a găsit și prima mea plângere, deși nu o mai găseau. Lucrurile merg înainte la anchetă numai doamna Carmen Dan se pare că nu vede nimic, nu s-a întîmplat nimic și culmea tot noi ați văzut îi deranjăm și încălcăm regulile. Explicații voiam astăzi, mai vroiam explicații de ce oamenii aceia care au conduc intervenția violentă împotriva oamenilor sunt și astăzi în funcție ,de ce doamna Carmen Dan vine cu unul dintre jandarmii violenți, înregistrați pe toate filmările pe care le-am văzut, se afișează cu el și îl menține în continuare în funcție. Mă refer la acest domn care i se spune Sinistrul în alb, da Fantoma în alb, chiar eu l-am văzut când agresa acel jurnalist și acum apare în comisie lângă doamna Carmen Dan și se preface că noi nu existăm. Nu ne răspund la întrebări. Ancheta se va finaliza fără îndoială cu condamnări penale, dar până atunci trebuie să fie niște demiteri și niște suspendări din funcție, lucruri pe care trebuia să le facă doamna Carmen Dan chiar din acea seară", a mai declarat Vlad Gheorghe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.