Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un prototip al viitoarei rachete gigantice Starship al companiei SpaceX s-a prăbușit la aterizare

floridatoday.com
spacex

Un prototip al viitoarei rachete gigantice Starship al companiei SpaceX a decolat miercuri în timpul unui zbor de testare la altitudine de pe coasta Texasului, dar aterizarea a fost mai mult decât dură: racheta s-a prăbușit într-o mare minge de foc.

„Super test. Felicitări echipei Starship!” – a fost, totuşi, mesajul afișat de SpaceX pe un banner în fața imaginii grămezii de cenușă în care s-a transformat marele cilindru metalic, conform rador.ro.

Citește și: Noi vești importante! Cu cât ar trebui să crească, până la urmă, alocațiile începând cu noul an

SpaceX vrea să facă din Starship racheta sa preferată pentru a merge într-o zi pe Marte. Prototipul de miercuri a decolat corect, urcând treptat în altitudine și pe o linie aparent dreaptă. Apoi unul dintre cele trei motoare s-a stins, apoi al doilea. După 4 minute și 45 de secunde de zbor, al treilea motor s-a oprit și racheta a început să revină la sol, luând poziția culcat așteptată.

Cu câteva secunde înainte de aterizare, motoarele au fost repornite pentru a pune racheta în poziție verticală, cea de aterizare, și pentru a-i încetini căderea. Dar viteza a părut prea mare şi contactul prea brutal, iar racheta a explodat la sol.

Elon Musk, fondatorul SpaceX, a salutat într-un tweet etapele reușite: ascensiunea, schimbarea poziției în altitudine și precizia traiectoriei până la punctul de aterizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.