Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un psiholog din echipa medicală care l-a tratat pe Diego Maradona, audiat miercuri în Argentina

Maradona

Un psiholog din echipa medicală care l-a tratat pe Diego Maradona este audiat miercuri de parchetul argentinian în cadrul anchetei asupra împrejurărilor morţii fostului mare fotbalist în noiembrie 2020, relatează AFP.

Carlos Angel Diaz, 29 de ani, este al cincilea membru al echipei medicale convocat la biroul procurorului din San Isidro, care a deschis o anchetă pentru "omor prin imprudenţă cu circumstanţe agravante", cu scopul de a stabili dacă Maradona a fost "abandonat în voia sorţii" în lipsa unui tratament adecvat, potrivit agerpres.ro.

Diaz poate refuza să răspundă la întrebări şi să ofere în schimb o declaraţie scrisă, aşa cum a procedat luni medicul care a coordonat tratamentul la domiciliu, Nancy Forlini, care i-a desemnat pe neurochirurgul Leopoldo Luque şi psihiatra Agustina Cosachov ca principalii responsabili pentru sănătatea lui Maradona.

Cosachov şi Luque urmează să depună mărturie la audierile prevăzute până pe 28 iunie.

Raportul experţilor care atestă că Maradona, decedat în noiembrie la vârsta de 60 de ani în urma unor probleme cardiace, a fost "abandonat în voia sorţii" de echipa sa medicală înaintea morţii a fost trimis la începutul lunii mai justiţiei argentiniene.

Fostul decar al Argentinei a decedat în urma unui stop cardiac pe 25 noiembrie 2020, singur în reşedinţa sa din Tigre, la nord de Buenos Aires.

Declaraţiile a două din cele cinci fete ale fostului căpitan al echipei Argentinei, Gianinna (31 ani) şi Jana (24 ani), care îl indică pe neurochirurgul Leopoldo Luque drept principal responsabil de deteriorarea stării de sănătate a tatălui lor, au declanşat o procedură judiciară.

O comisie medicală formată din 20 de experţi, între care medici legişti care au efectuat autopsia şi specialişti în diverse discipline medicale, a conchis într-un raport că fostul campion mondial "ar fi avut mai multe şanse de supravieţuire" dacă ar fi fost internat într-un centru de terapie adecvat şi polivalent.

"L-au ucis pe Diego", a afirmat, pe 16 iunie, avocatul uneia dintre infirmierele lui Maradona, acuzându-i pe medicii fostului fotbalist că sunt responsabili pentru moartea sa.

Rodolfo Baque a declarat presei că fostul campion mondial din 1986 a primit psihotrope care i-au accelerat pulsul, în timp ce el era tratat pentru o boală cardiacă.

"Există o responsabilitate a medicilor curanţi. Au fost multe semnale de alarmă conform cărora Maradona putea muri de pe o zi pe alta. Şi niciunul din medici nu a făcut nimic pentru a evita acest lucru", a mai spus avocatul ce o apără pe infirmiera Dahiana Madrid.

La fel ca restul echipei medicale care l-a avut în grijă pe Maradona, Dahiana Madrid (36 ani) constituie obiectul unei anchete pentru "omucidere simplă cu intenţie eventuală", o crimă pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 8 şi 25 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.