Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un puseu de optimism lovește la Palatul Victoria: Premierul Ciucă anunță că România are strategie pentru bolnavii de cancer

Nicolae Ciucă

Palatul Victoria va fi iluminat în portocaliu, sămbătă seară, de Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului, anunţă Guvernul. Având în vedere că afecţiunile oncologice reprezintă a doua cauză majoră a mortalităţii în România, după afecţiunile cardiovasculare, este o chestiune de sănătate publică pentru care Guvernul şi-a asumat responsabilitatea celor mai bune soluţii pentru accesul pacienţilor la diagnostic şi tratament, precizează sursa citată. Premierul Nicolae Ciucă aminteşte că România are şi o zi dedicată supravieţuitorilor cancerului, "ca argument că un astfel de diagnostic nu trebuie primit cu resemnare, ci cu încredere că există speranţă şi sprijin de specialitate".

Premierul Nicolae Ciucă anunță strategie specială în lupta cu cancerul

"Am făcut deja un pas important în acest sens şi avem un plan naţional de luptă împotriva cancerului, axat pe o abordare integrată a măsurilor de prevenţie, diagnosticare timpurie, acces la tratament şi creşterea calităţii vieţii pacienţilor oncologici. A fost o experienţă absolut emoţionantă pentru mine să discut, în calitate de prim-ministru, cu oameni care s-au dovedit mai puternici decât această boală cumplită. Problemele şi suferinţele lor m-au impresionat profund, motiv pentru care voi susţine constant operaţionalizarea şi implementarea planului naţional prin care ne-am propus să reducem incidenţa mortalităţii provocate de afecţiunile oncologice", a declarat Ciucă, citat în comunicat.

Ciucă spune că fondurile substanțiale vin prin PNRR

Prim-ministrul a arătat că Guvernul este preocupat de asigurarea infrastructurii şi a alternativelor terapeutice inovatoare şi susţine investiţiile în dezvoltarea unor centre de profil. El a menţionat că există resurse pentru realizarea acestui obiectiv - bani de la bugetul de stat, dar şi fonduri europene şi bani prin PNRR.

"Consider binevenită şi, mai ales, necesară, marcarea Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului şi implicarea în iniţiative similare, prin care să creştem gradul de conştientizare în rândul populaţiei în ceea ce priveşte prevenirea acestei boli şi importanţa diagnosticării timpurii. România are, începând de anul trecut, în acelaşi scop, şi o zi dedicată supravieţuitorilor cancerului, ca argument că un astfel de diagnostic nu trebuie primit cu resemnare, ci cu încredere că există speranţă şi sprijin de specialitate prin intermediul politicilor publice de sănătate", a mai spus Nicolae Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.