Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un rapper din Singapore riscă până la trei ani de închisoare pentru că a denunţat 'rasismul' autorităţilor

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Un rapper de origine indiană din Singapore, care a denunţat "rasismul" autorităţilor, riscă o pedeapsă cu închisoarea după ce a fost acuzat luni că a provocat disensiuni între comunităţile din acest oraş-stat din Asia de Sud-Est, informează AFP.

Guvernul din Singapore promovează coexistenţa paşnică a comunităţilor etnice şi religioase care alcătuiesc populaţia sa de 5,5 milioane de locuitori, însă unii sunt de părere majoritatea de origine chineză este privilegiată, potrivit Agerpres.

În timpul unei audieri desfăşurată luni la tribunal, împotriva rapperului Subhas Nair au fost formulate patru capete de acuzare privind fapte care datează din 2019 până în 2021.

Tânărul de 29 de ani sugerase pe reţelele de socializare că un singaporez de origine chineză, implicat în moartea unui compatriot de origine indiană, a fost tratat mai puţin sever de autorităţi din cauza etniei sale.

De asemenea, potrivit rapperului, creştinii chinezi responsabili pentru discursuri instigatoare la ură au fost trataţi mai îngăduitor în Singapore decât musulmanii, după cum a scris acesta în comentarii postate pe Instagram.

Subhas Nair este dat în judecată şi pentru un videoclip rap datând din 2019 în care critică un actor de origine chineză care s-a machiat pentru a reprezenta un indian într-o reclamă.

Poliţia a dat deja un avertisment muzicianului şi surorii sale Preetipls, o cunoscută actriţă din Singapore, care cântă alături de el în videoclip.

Tânărul rapper riscă până la trei ani de închisoare, o amendă uriaşă sau ambele, dacă va fi găsit vinovat.

Înainte de audiere, poliţia a declarat că acuzaţiile potrivit cărora "forţele de ordine acordă un tratament diferit bazat pe religie sau rasă sunt nefondate şi riscă să submineze armonia religioasă şi rasială în Singapore".

Rapperul s-a prezentat în instanţă alături de sora sa, purtând un tricou cu poza unui malaezian condamnat la moarte pentru trafic de droguri în Singapore şi care urmează să fie executat în curând.

Singapore, a cărei populaţie este predominant de origine chineză, găzduieşte importante comunităţi de malaezieni musulmani şi de indieni. Statul are legi foarte stricte împotriva oricărui comportament care ar putea crea tensiuni rasiale sau religioase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.