Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un rapper din Spania a fost arestat pentru mesajele postate pe Twitter în care insulta monarhia

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Un rapper condamnat la închisoare pentru tweet-uri în care insulta monarhia şi forţele de ordine a fost arestat marţi dimineaţă în nord-estul Spaniei după ce poliţia a descins în universitatea în care acesta se baricadase luni, potrivit Reuters, potrivit AGERPRES.

Rapperul, pe nume Pablo Hasel, s-a baricadat luni în Universitatea din Lleida, în Catalonia, alături de zeci de susţinători în încercarea de a evita o arestare care provoacă controverse în Spania.

Citește și: Vlad Voiculescu explică haosul de la Balș: ‘Hârtiile cu aparținătorii victimelor erau în spital, iar Poliția a sigilat clădirea!’

Hasel ar fi trebuit ca până vinerea trecută să se predea autorităţilor pentru a ispăşi o pedeapsă de nouă luni de închisoare, sentinţă care a dus la un val de nemulţumiri în Spania şi a determinat guvernul să anunţe că va relaxa restricţiile referitoare la libertatea de exprimare, chiar dacă nu în acest caz particular.

''Încercăm să creştem gradul de conştientizare asupra lucrurilor care se întâmplă... Este un atac foarte serios la adresa libertăţilor noastre, nu doar la adresa mea'', a declarat pentru Reuters Hasel, cunoscut pentru părerile radicale de stânga.

Versurile şi mesajele postate de Hasel pe Twitter, care fac referiri la grupări de gherilă interzise, compară un tribunal cu organizaţiile naziste şi îl consideră pe fostul rege Juan Carlos drept un şef al mafiei, i-au adus condamnarea pentru promovarea violenţei şi insultarea monarhiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.