Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un război economic total e pe punctul de a izbucni între SUA și Europa. Administrația Trump amenință Franța cu taxe de 100%. Urmează Italia, Austria și Turcia

France 24
GAFA tax

Administraţia Trump ameninţă să impună taxe vamale suplimentare, ajungând până la 100%, pe echivalentul a 2,4 miliarde de dolari de produse franceze ca răspuns la introducerea în Franţa a unei taxe pe veniturile realizate de giganţii americani din domeniul Internetului, relatează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Afacerile ministrului Culturii cu statul − peste 140 de contracte în doar doi ani. Valoarea contractelor depășește suma de 681.000 de lei / EXCLUSIV

Acest anunţ este urmare a unei anchete deschise în iulie de reprezentantul american pentru Comerţ (USTR) care a ajuns la concluzia că legislaţia franceză numită GAFA (acronimul de la Google, Amazon, Facebook şi Apple) aduce prejudicii firmelor americane.

În plus, USTR a făcut cunoscut într-un comunicat că intenţionează să deschidă o anchetă împotriva Austriei, Italiei şi Turciei pentru a stabili dacă taxele din domeniul digital ameninţă firmele americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.