Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un rector, ademenit de PSD cu o promisiune amuzant-absurdă

marilen_pirtea

Surse din PSD Timiş susţineau zilele trecute că în Biroul Permanent Judeţean s-a discutat despre o posibilă ordonanţă de urgenţă care să-i permită lui Pirtea să fie şi rector şi deputat. Mai precis, social-democraţii vor să modifice cu dedicaţie articolul 215 din Legea Educaţiei, astfel încât să nu mai existe incompatibilitatea rector-parlamentar. Ceea ce nu ştiu aceştia este că o asemenea ordonanţă a fost emisă încă din decembrie 2012, la propunerea colegei lor de partid Ecaterina Andronescu.

Tot ce înseamnă incompatibilităţi în educaţie mi se par un pic mai forţate decât celelalte, cu care până la urmă pot să fiu de acord. Aici e totuşi o activitate didactică, parcă e un pic prea mult să fie incompatibilităţile respective, dar nu sunt eu în măsură să decid dacă e bine sau nu. Domnul Pirtea e în primul rând rectorul unei universităţi importante, un om pe care eu îl apreciez foarte mult. Sigur că aş fi încântat să fie şi parlamentar şi să fie candidat al nostru”, a declarat deputatul de Timiş Sorin Grindeanu, un apropiat al premierului Victor Ponta, în momentul în care a fost întrebat despre oferta PSD pentru Pirtea şi aşa-zisa incompatibilitate.

Marilen Pirtea este sigur că nu poate fi şi parlamentar, iar până la proba contrarie alege funcţia de rector. „Eu nu părăsesc funcţia de rector. Îmi duc mandatul până la capăt. La asta m-am angajat şi asta fac. Conform legislaţiei actuale, cele două poziţii sunt incompatibile. Nu cred că se întâmplă ceva pentru mine. Dacă fac ei ceva să schimbe legislaţia e normal. Sunt patru cazuri în ţară în care s-au câştigat procese cu ANI pe tema asta. Există precedente şi poate legea nu e bună. Habar n-am dacă o s-o schimbe. Dacă o să o facă, o să discutăm, dar momentan aş fi incompatibil. Nu plec din funcţia de rector”, a declarat Pirtea, pentru stiripesurse.ro.

Articolul 215 din Legea Educaţie prevedea incompatibilitatea între funcţiile de rector şi cea de parlamentar. Funcţia de rector era declarată incompatibilă şi cu orice funcţie de conducere într-un partid politic. Prin ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 92 din 18 decembrie 2012, articolul 215 a fost abrogat. În baza acestei ordonanţe, însăşi Ecaterina Andronescu a câştigat lupta cu ANI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.