Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un refugiat sirian homosexual a fost decapitat la Istanbul

captura Twitter
crima turcia

Corpul unui refugiat sirian homosexual a fost găsit decapitat şi mutilat în mod groaznic la două zile după dispariţia sa la sfârşitul lunii iulie în centrul Istanbulului, a anunţat o organizaţie de apărare a drepturilor homosexualilor, relatează AFP. Muhammed Wisam Sankari, care fugise de războiul din Siria, a dispărut la 23 iulie după ce şi-a părăsit domiciliul la Aksaray, în districtul islamo-conservator Fatih, a transmis miercuri Kaos GL, o asociaţie militantă turcă.

El a fost găsit două zile mai târziu la Yenikapi, în acelaşi district, a precizat asociaţia. Refugiatul a ajuns la Istanbul în urmă cu un an, însă voia să părăsească metropola turcă, unde nu se simţea în siguranţă, după ce a fost ameninţat cu violul de un grup de bărbaţi înarmaţi cu cuţite, au declarat prietenii săi pentru Kaos GL. Corpul său era atât de mutilat, încât nu a putut fi identificat decât datorită pantalonilor, e explicat, în lacrimi, Gorkem, unul dintre prietenii săi, care a luat parte la operaţiunea de identificare.

"Au spintecat atât de violent corpul lui Wisam, încât două dintre lamele de cuţit s-au rupt în carnea sa. L-au decapitat. Partea superioară a corpului său a fost de nerecunoscut, fiind eviscerată. L-am recunoscut pe prietenul nostru datorită pantalonilor", a spus el. Refugiatul sirian a fost răpit şi violat cu cinci luni în urmă, a explicat unul dintre colegii săi de apartament reprezentanţilor organizaţiei. "L-au dus cu maşina într-o pădure, unde a fost bătut şi violat", a spus colocatarul, Ryan. "Se pregăteau să îl omoare, însă a reuşit să se salveze aruncându-se pe carosabil din mers. Am mers la poliţie, însă nu s-a făcut nimic", a acuzat el.

Homosexualitatea este legală în Turcia, însă comunitatea gay se plânge cu regularitate de discriminări şi de hărţuiri în această ţară musulmană conservatoare, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.