DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Un renumit profesor din UK șochează: 'Lăsați copiii să se infecteze! Este mai sigur decât vaccinul anti-Covid!'

GettyImages
vaccin copii

Valul în creștere al cazurilor poate fi o modalitate mai bună de a construi imunitatea la adolescenți decât de a-i expune la riscuri potențiale din cauza unui vaccin, spune omul de știință de la JCVI, relatează The Telegraph.

A permite copiilor să se infecteze cu Covid poate fi mai bine decât a-i expune la „riscul” vaccinurilor, a spus un membru al Comitetului mixt pentru vaccinare și imunizare din Marea Britanie.

Copiii ar putea fi „mai bine protejați de imunitatea naturală generată prin infecție decât cerându-le să își asume riscul‘ posibil ’al unui vaccin”, spune profesorul Robert Dingwall.

Omul de știință guvernamental, care face parte din grupul JCVI şi oferă consiliere cu privire la vaccinuri, a declarat că dinamica de creştere continuă a cazurilor în rândul tinerilor și copiilor poate constitui un „ultim val” de infecții ușoare.

El a sugerat că acest lucru ar putea fi o modalitate mai bună de a construi imunitatea la adolescenți, care prezintă un „risc intrinsec scăzut la Covid”, decât să ia în considerare expunerea lor la orice riscuri potențiale din cauza unui vaccin.

JCVI a fost rugat să elaboreze sfaturi pentru miniștri cu privire la faptul dacă persoanele cu vârste între 12 și 18 ani ar trebui să fie vaccinate.

Luna trecută, The Telegraph a dezvăluit că grupul nu era dispus să dea undă verde unei astfel de acțiuni, cel puțin până când există mai multe date globale care să evalueze siguranța vaccinurilor la copii.

Guvernul a achiziționat suficiente vaccinuri Pfizer pentru a inocula toți copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

Dar așteaptă o recomandare oficială din partea JCVI, fiind unii membrii care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la riscurile unui astfel de program.

Alternativele în discuție includ oferirea de vaccinuri celor cu vârsta de 16 și 17 ani și copiilor mai mici care suferă de condiții de sănătate care îi fac mai vulnerabili.

Oficialii din domeniul sănătății și medicii pediatri examinează riscurile Covid pentru copiii cu probleme de sănătate care stau la baza.

Prof. Dingwall, un om de știință social care se află într-un subcomitet al Grupului științific consultativ pentru situații de urgență (Sage), precum și în cadrul JCVI, a luat cuvântul, spunând că „riscul / beneficiul pentru adolescenți trebuie să fie ferm stabilit” înainte ca orice decizie să fie luată.

Într-o serie de postări pe Twitter, el a spus: „Adolescenții prezintă un risc intrinsec scăzut de Covid. Vaccinurile trebuie să fie extrem de sigure pentru a învinge acest lucru. Având în vedere riscul redus de Covid pentru majoritatea adolescenților, nu este imoral să credem că aceștia pot fi mai bine protejați de imunitatea naturală generată prin infecție decât cerându-le să își asume riscul posibil al unui vaccin. ”

Prof. Dingwall a spus că pandemia „se va termina prin imunitatea populației, fie de la vaccinare, fie de la infecția anterioară”.

„Un ultim val de infecții ușoare la tinerii nevaccinați poate fi ceea ce vedem acum”, adaugă acesta.

Opinia lui vine după ce profesorul John Edmunds, om de știință la Sage, a spus că el crede că Marea Britanie nu ar trebui să se redeschidă complet până când toți copiii din liceu nu vor fi vaccinați.

„La un moment dat trebuie să demontăm toate aceste măsuri pe care le-am pus în aplicare”, a spus Edmunds la BBC Newsnight.

„Din punctul meu de vedere, cred că cel mai sigur moment pentru a face acest lucru este acela când copiii au fost vaccinați, cu siguranță cel puțin copiii de vârstă secundară. Acesta este cel mai sigur mod.
Luna trecută, colegul meu membru al JCVI, profesorul Adam Finn, a spus că vaccinarea copiilor nu a fost exclusă, dar a menţionat: „Vaccinurile au efecte secundare, așa că, dacă putem controla acest virus fără imunizarea copiilor, nu ar trebui să-i imunizăm pe copii ca o chestiune de principiu.”

Acum două săptămâni, profesorul Anthony Harnden, vicepreședintele JCVI, a declarat pentru programul Today al BBC Radio 4: „Trebuie să fim absolut convinşi că aceste vaccinuri sunt complet sigure, dar, desigur, este foarte diferit de imunizarea a milioane de copii.

„Vom analiza foarte atent datele care apar din SUA și din alte țări privind vaccinurile la copii înainte de a face presupuneri, dar nu suntem încă la punctul de a vaccina copiii”, a spus el.

Prof Dingwall, membru Nervtag, un subcomitet Sage, a sugerat, de asemenea, că „a trecut vremea când intram în panică cu privire la ratele de infecție și pentru publicareal lor obsesivă”.

În timp ce cifrele zilnice ale cazurilor continuă să crească, ajungând miercuri la 26.068, un nivel maxim nevăzut din ianuarie, ratele de deces și spitalizări nu se apropie de nivelurile observate în timpul creșterilor anterioare din Covid, cu cele mai recente cifre zilnice care arată 14 decese și 263 de spitalizări.

„Chiar și ratele de spitalizare sunt din ce în ce mai înșelătoare, deoarece o terapie mai bună reduce durata internării. Covid este acum departe de a fi o cauză importantă a mortalității ”, mai spune prof. Dingwall.

El a sugerat, de asemenea, că cei care iau decizii ar putea face bine să-și amintească că „medicina nu poate oferi nemurirea și este profund dăunător societății să dea impresia că poate”.
„Cu toții vom muri într-o zi – întrebarea este când și cum”, a scris el.

Și el și-a exprimat îngrijorarea cu privire la ideea menținerii oricăror restricții sau controale în încercarea de a reduce răspândirea tuturor infecțiilor respiratorii.

Oamenii de știință au avertizat că Marea Britanie s-ar putea confrunta cu un sezon gripal mai grav în acest an sau chiar cu o epidemie în afara sezonului, deoarece lockdown-urile și distanțarea socială din iarna trecută au făcut ca populația să deşină o imunitate mai mică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.