Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un robot de chirurgie spinală, care există doar în 8 spitale din toată Europa, va fi utilizat şi în România

chirurgie robotica

Robotul Mazor X™ Stealth Edition, o platformă chirurgicală de ultimă generaţie, care poate fi găsit în acest moment doar în 8 spitale din toată Europa, va fi utilizat şi în România, în urma unui parteneriat între Spitalul Monza şi Medtronic, lider mondial în domeniul tehnologiei, serviciilor şi soluţiilor medicale, potrivit news.ro.

”În România, 1 din 3 adulţi suferă de afecţiuni ale coloanei vertebrale. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor acestor pacienţi, Spitalul Monza şi Medtronic, lider mondial în domeniul tehnologiei, serviciilor şi soluţiilor medicale, au semnat un parteneriat unic pentru serviciile medicale din România, prin care spitalul Monza va primi din partea Medtronic soluţii şi tehnologii medicale care vor contribui la accesul pacienţilor români la tehnologii medicale de ultimă oră. Ca parte a acestei colaborări, a fost lansat robotul Mazor X™ Stealth Edition, o platformă chirurgicală de ultimă generaţie, care poate fi găsit în acest moment doar în 8 spitale din toată Europa”, a informat spitalul.

Chirurgia asistată de robot reprezintă vârful de tehnologie în acest moment şi depăşeste în acurateţe un chirurg antrenat, sistemul de ghidare al robotului acţionând fără eroare. Robotul nu poate opera singur, este nevoie de medici supraspecializaţi şi cu experienţă care să-l manevreze.

Robotul chirurgical Mazor X™ Stealth Edition este un sistem complet, rezultatul a peste 25 de ani de cercetare şi inovaţie în domeniul chirurgiei robotice.

Cele trei funcţii majore ale robotului sunt planificarea pre-operatorie şi intraoperatorie, ghidarea robotică şi navigaţia în timpul intervenţiei.

Datorită funcţiei de planificare preoperatorie se pot realiza analize 3D, reproducându-se exact modelul coloanei pacientului. Astfel, se poate face o selecţie personalizată a implanturilor, se pot alege traiectoriile optime, iar rezultatul intervenţiei devine previzibil. Chirurgul planifică cu acurateţe fiecare etapă a intervenţiei chirurgicale chiar înainte de a intra în sala de operaţie.

”În chirurgia coloanei vertebrale este nevoie de foarte multă experienţă şi precizie, iar robotul chirurgical Mazor X™ Stealth Edition acţionează ca o a doua pereche de mâini în timpul operaţiei. Cu navigaţia chirurgicală, una din funcţiile robotului Mazor X™ Stealth Edition, chirurgul are o vizibilitate bună şi controlează intervenţia în timp real, fără a fi nevoie să efecteaze o incizie mai mare sau să expună pacientul operat la radiaţii prin mai multe raze X. O incizie mică înseamnă pentru pacient un risc mai mic de infecţie, mai puţine dureri postoperatorii şi un timp de recuperare mai rapid”, arată reprezentanţii spitalulului.

O premieră importantă pentru România o reprezintă existenţa unei echipe pluridisciplinare de chirurgie robotică spinală formată din: medic neurochirurg, ortoped, neurolog, neuroanestezist, asistaţi de neurofiziolog. Existenţa unei astfel de echipe pluridisciplinare permite realizarea de intervenţii chirurgicale complexe la pacienţi de toate vârstele, de la copii mici până la adulţi seniori.

”Ne bucurăm că, iată, România, prin Spitalul Monza şi Brain Institute, se alătură ţărilor unde pacienţii cu probleme ale coloanei vertebrale pot beneficia de o tehnologie care va schimba mult siguranţa şi performanţa intervenţiilor. Credem că acest prim proiect sub egida parteneriatului Integrated Health Solutions va fi unul de succes şi va deschide calea pentru viitoare colaborări care să contribuie la starea de sănătate a pacienţilor români”, a declarat Simona Brana, country leader Medtronic.

Din 2004 de când a funcţionat primul robot spinal în Israel şi până în prezent s-au realizat peste 4.83 milioane de intervenţii chirurgicale spinale asistate robotic în toată lumea, din care mai mult de un sfert în SUA.

Spitalul Monza este un spital privat din România, parte a grupului internaţional “Policlinico di Monza” şi este specializat în efectuarea de intervenţii chirurgicale complexe pentru o gamă largă de patologii.

Brain Institute este un centru medical specializat în neurochirurgie, dezvoltat în parteneriat cu Spitalul Monza şi care funcţionează în cadrul acestuia.

Medtronic este compania producătoare a robotului Mazor X™ Stealth Edition, adresat chirurgiei coloanei vertebrale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.