Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un român căutat de nouă ani a fost prins de poliția italiană

gazetaromaneasca.com
carabinieri politia italia

Bărbatul le-a spus carabinierilor  un nume fals, însă investigațiile au demonstrat că acesta era căutat de nouă ani, după ce a comis numeroase furturi de la automatele de bilete de pe metroul din Milano. Tânărul de 26 de ani a fost arestat pentru săvârșirea infracțiunii de fals.

Arestarea a rezultat în urma verificării care a avut loc la scurt timp după ora 2.00 în Viale Po când militarii au observat un autoturism suspect cu patru persoane la bord. Militarii au oprit vehiculul și au verificat ocupanții.

Șoferul, adică tânărul de 26 de ani, a prezentat carabinierilor un proces verbal de pierdere a permisului de conducere, pe care îl prezentase în urmă cu o săptămână carabinierilor din Vigevano, în care erau trecut un nume fals, al unui tânăr de 18 ani. În schimb, ceilalți trei bărbați erau bine cunoscuți de carabinieri pentru numeroasele dosare penale, scrie presa din Italia.

Însă atenția militarilor s-a îndreptat către singurul bărbat care nu deținea documentul, adică șoferul, și au aprofundat verificările prin bazele de data. Răspunsul din baza de date a fost negativ și, în consecință, s-a procedat la sancționarea administrativă a bărbatului pentru conducere fără permis și la reținerea administrativă a autovehiculului  pentru 90 de zile, conform stiridiaspora.ro

 

 

Investigațiile au continuat

 

Faptul că nu deţinea permis de conducere şi că  a raportat pierderea acestuia i-a făcut pe militarii care l-au însoţit la cazarma Santa Lucia să fie suspicioşi. Prin compararea amprentelor sale, s-a constatat rapid că ceea ce a raportat bărbatul este fals, deoarece anterior fusese deja identificat cu un alt nume. De altfel, din baza de date a reieșit un alt nume și o altă dată de naștere decât cele pe care le furnizase în Viale Po.

De altfel, pe numele românului fusese emisă o ordonanță de reținere în calitate de suspect într-o infracțiune emisă în 2014 de Tribunalul pentru Minori din Milano, care nu a fost niciodată executată pentru că a fost de negăsit timp de nouă ani, furnizând întotdeauna identități false.

El și alți cinci subiecți formaseră un grup infracțional, iar din ianuarie până în aprilie 2014 a comis zeci de furturi de la automatele de bilete de la ATM din Milano. Gașca a acționat mereu noaptea, forțând ușile de intrare în stații, avariind apoi automatele și sustrăgând banii. În total, aceștia ar fi sustras  câteva zeci de mii de euro. Și din aceste motive fusese pus sub acuzare, dar nu s-a prezentat niciodată la audieri, pentru că a dispărut și a folosit mereu detalii personale false. De asemenea, și raportul de pierdere a permisului de conducere prezentat la Vigevano s-a dovedit a fi fals.

Ținând cont de antecedentele penale și  identificarea ulterioară a identității sale corecte, românul  de 26 de ani a fost arestat pentru faptele comise.

Acesta a fost reținut în camerele de pază ale Societății Cremona până în dimineața zilei de 21 iulie, apoi a fost dus la Judecătorie pentru ședința de validare, care s-a încheiat cu validarea înscrisului, supunerea bărbatului la obligația de semnare a unui control judiciar și amânarea ședinței pentru data de 15 septembrie. Românul a fost, apoi, eliberat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.