Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un român, condamnat în lipsă în România, a ajuns șoferul familiei Trump

Heavy.com
Donald Trump

Un român, în vârstă de 38 de ani, care a lucrat ca șofer pentru familia președintelui Donald Trump, a fost arestat în urmă cu opt luni de autoritățile de imigrare din SUA, după ce s-a descoperit că acesta era condamnat în lipsă în România, relatează cotidianul The New York Times potrivit mediafax.

Zoltan T. a ajuns în mod legal în Statele Unite, în anul 2011, fiind deținător al unei Cărți verzi. Între 2013 și 2016 a lucrat în cadrul unui club de golf deținut de Donald Trump, fiind șofer pentru o serie de membri ai familiei Trump și oficiali ai echipei de campanie.

Bărbatul a fost însă arestat după ce în anul 2016 a depus actele pentru obținerea cetățeniei americane. Autoritățile au descoperit în urma verificării trecutului său că pe numele său exista o condamnare în lipsă în România pentru fraude în asigurări.

Corina Crețu, gust amar la final de mandat - un nou atac la Guvern: 'A ignorat aproape total şansele oferite de banii europeni'

Soția bărbatului, Alina R., a declarat pentru The New York Times că bănuiește că infracțiunea s-a produs atunci când un prieten al românului s-a folosit de numele lui pentru a obține în mod ilegal despăgubiri de la o companie de asigurări auto. Avocatului lui Zoltan T. a declarat pentru jurnaliștii americani că autoritățile române nu au solicitat extrădarea clientului său.

Totuși, în urmă cu câteva luni, un judecător de la o instanță din SUA a ordonat deportarea lui Zoltan T. Avocatul românului însă a contestat decizia și apelul urmează să fie judecat.

Administrația Donald Trump a înăsprit măsurile în domeniul imigrației, inclusiv prin extinderea paletei de infracțiuni pentru care se poate lua măsura deportării.

Soția bărbatului a declarat că-și va urma soțul în România, însă fără acces la serviciile medicale din SUA, fiica lor, în vârstă de 8 ani, care suferă de o boală cardiacă congenitală, are mici șanse să supraviețuiască. Născută în România, a fost supusă în Germania la două operații de urgență la doar cinci zile după naștere.

"Revenirea în România ar însemna semnarea condamnării ei la moarte", a declarat Alina R.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.