Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un român, printre autorii blocării aderării Turciei la UE

Laurentiu Rebega

Rezoluția pentru suspendarea negocierilor de aderare a Turciei la UE votată joi în Parlamentul European, anunțată de știripesurse, are printre semnatari și un europarlamentar român. Este vorba de Laurențiu Rebega, vicepreședintele Grupului Europa Națiunilor și Libertății, care se numără printre membrii Grupului care au depus rezoluția respectivă.

Vezi și: Previziune SUMBRĂ a analiștilor politici: Prezența românilor la vot, între intenție și rezultat

Citește și: Rebega și Marine Le Pen vor oprirea aderării Turciei la UE

Suspendarea negocierilor de aderare a Turciei la UE reprezintă un succes uriaș al Grupului Europa Națiunilor și Libertății care și-a motivat rezoluția prin încălcarea drepturilor omului în această țară. Potrivit textului oficial de pe site-ul Parlamentului European, semnatarii rezoluției sunt: Marine Le Pen, Marcel de Graaff, Harald Vilimsky, Mireille D’Ornano, Edouard Ferrand, Mario Borghezio, Gerolf Annemans, Janice Atkinson, Marcus Pretzell, Jean-Luc Schaffhauser, Laurenţiu Rebega, Michał Marusik și Matteo Salvini.

Votarea rezoluției a făcut valuri deja în presa internațională, toate marile canale TV și publicații anunțând această decizie capitală pentru viitorul UE și pentru relația dintre Turcia și Europa.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, Laurențiu Rebega și-a explicat susținerea pentru rezoluție cernd ferm ca ”Turcia să respecte drepturile omului dacă vrea în Europa!”

”Am fost unul dintre semnatari, alături de colegii mei din Grupul ENL, și am votat astăzi pentru rezoluția care suspendă negocierile de aderare a Turciei la UE deoarece situația respectării drepturilor omului și a libertăților individuale în această țară este dramatică. Dacă Turcia își dorește să adere la UE trebuie să respecte și valorile europene! Am inclus în rezoluție cazuri grave de încălcare a drepturilor omului în Turcia, dar acestea sunt doar câteva exemple. Nu am nimic împotriva aderării Turciei dacă această țară își regăsește drumul înapoi spre democrație. În condițiile actuale însă, în care o discutabilă încercare de lovitură de stat este folosită ca pretext al arestării adversarilor politici, jurnaliștilor și tuturor celor care au o voce critică, Turcia nu este pe drumul european”, a explicat europarlamentarul român.

Rebega avertizează însă că ”acum trebuie să fim atenți la posibile măsuri de răzbunare din partea Turciei, deschiderea robinetului cu imigranți fiind cea mai la îndemână și o amenințare curentă din partea lui Erdogan. Europa trebuie să își întărească granițele și să nu mai permită să fie șantajată după ce a investit 10 miliarde de euro în speranța aderării Turciei pentru ca, ulterior, regimul de la Ankara să își dea arama pe față și să anuleze drepturile democratice ale cetățenilor săi”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.