Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un român trăiește un adevărat coșmar - Un alt bărbat i-a furat identitatea, a plecat în Italia și l-a lăsat cu datorii de 800.000 de euro

ctnews.ro
cetatenie-buletin

Un furt de identitate care a avut loc în urmă cu 20 de ani, o viață "paralelă" trăită sub numele altcuiva și o factură fiscală de-ți tremură încheieturile: acesta este filmul escrocheriei în care C.B., un cetățean român de 40 de ani care locuiește în Valdelsa, a fost protagonistul.

Potrivit Radio Siena, bărbatul, din cauza furtului de identitate comis de un alt român în 2003, a primit în 2023 o somație de plată, un act care vizează executarea silită, în valoare de 807 mii de euro, din partea Agenției de Venituri. Toate acestea erau datorii pe care le făcuse, dar pe care nu le contractase niciodată, acumulate în schimb de-a lungul anilor între amenzi și evaziune fiscală.

Din fericire, datorită activității apărătorilor săi, avocații Roberta Parigiani și Ivan Roberto Picci, nefericitul defavorizat a reușit să își dovedească cauza, câștigând lupta cu Agenzia delle Entrate în fața Tribunalului Fiscal, iar monstruoasa datorie a fost în cele din urmă anulată. Dar s-ar putea ca acesta să nu fie sfârșitul poveștii.

O poveste care pare de necrezut

Totul a început când C.B., în vârstă de 40 de ani, și-a pierdut cartea de identitate în urmă cu mai bine de 20 de ani, care a ajuns în mâini greșite. Mai exact, în cele ale unui conațional care, prin falsificarea documentului - prin schimbarea fotografiei - a obținut un pașaport pentru a merge în Italia, unde a deschis ilegal o afacere individuală în zona Verona. Toate acestea sub numele unei persoane de 40 de ani care locuia în Valdelsa și care nu bănuia nimic. Falsificatorul a dus o adevărată viață paralelă timp de ani de zile, printre datorii și evaziune fiscală din impozit pe venit, scăpând basma curată în ciuda proceselor și a plângerilor.

O factură fiscală înfiorătoare și bătălia cu Agenția de Venituri Interne

Apogeul a fost atins în vara anului 2023, când bărbatul înșelat a primit de la fosta Equitalia din Siena, evident indusă în eroare de identitatea falsă, un aviz de plată cu cifre înfricoșătoare: 807.000 de euro, toate acumulate de falsificator. Victima, apărată de avocații Parigiani și Picci, a început o bătălie juridică pentru a-și dovedi cazul, mai întâi pe cale amiabilă, apoi, având în vedere rezistența Agenzia delle Entrate, cu un recurs câștigat în fața Tribunalului Fiscal. Care a anulat datoria și a obligat cealaltă parte la plata cheltuielilor de judecată.

S-ar putea să nu se fi terminat

Marele pericol a fost evitat, dar există riscul unor noi episoade: nu este exclus ca alte datorii acumulate în anii mai recenți de către falsificator sau probleme de altă natură să fie contestate de românul rezident în Valdelsa, tot din cauza identității false. De exemplu, bărbatul a fost deja chemat în instanță pentru infracțiunile fiscale ale falsului său alter ego din Verona, dar a fost ulterior achitat din cauza unei confuzii de identitate. El a fost parțial protejat de o plângere penală privind această situație și de o victorie împotriva Agenzia delle Entrate, dar, în orice caz, nu se poate spune că coșmarul s-a încheiat complet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.