Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un satelit va duce în spațiu mesaje speciale pentru Diego Armando Maradona

goal.com
maradona

Suporterii argentinieni înregistrează încă de sâmbătă mesaje audio şi video în omagiu pentru Diego Maradona, care vor fi trimise în spaţiu la bordul unui satelit "zmeu cosmic”, poreclă dată fostului fotbalist argentinian de un jurnalist uruguayan la Cupa Mondială din 1986.

"Te iubim şi ne vom aminti mereu de tine. Această nouă generaţie şi toate generaţiile viitoare! Ai grijă de tine, Diego!", a declarat pentru AFP Enrique Trincado, un susţinător, după ce şi-a înregistrat mesajul la baza aeriană. de Moron, la 40 km vest de Buenos Aires, informează News.ro

Videoclipurile şi mesajele audio ale fanilor vor fi comprimate pe un hard disk care va fi trimis pe orbită la bordul unui satelit, împreună cu o pereche de ghete de fotbal ale fostei vedete, o iniţiativă a unei companii private.

Strângerea mesajelor va dura câteva luni. Data şi locul lansării satelitului nu au fost încă stabilite.

Pentru acest proiect vor fi adunate mesaje din întreaga lume, a declarat unul dintre creatorii proiectului "Zmeu cosmic” Maximiliano Fernando Gallo.

Fanii Argentinei şi ai lui Maradona au deja un avion care îi aduce un omagiu cu imagini şi suveniruri într-o expoziţie itinerantă şi care va încerca să aterizeze în Qatar în timpul Cupei Mondiale din iarnă.

Maradona a murit la 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, de insuficienţă cardiacă acută, într-o reşedinţă din nordul capitalei argentiniene, în timp ce se recupera după o operaţie suferită la creier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.