Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un scurtmetraj regizat de Teona Galgoţiu şi producţii din Austria şi Spania, premiile publicului, la Festivalul Filmului European

Facebook
festivalul filmului european

Premiile publicului ediţiei de anul acesta a Festivalului Filmului European, care a avut loc exclusiv online, au revenit scurtmetrajului „Elefant departe”, de Teona Galgoţiu, şi producţiilor „Don't Know What” (Austria) şi „Ojos que no ven” (Spania), potrivit news.ro.

Cea de-a 24-a ediţie a FFE a prezentat zeci de scurtmetraje româneşti şi străine pe platformele FFE.ro şi TIFF Unlimited.

Câştigătorul Premiul Publicului la secţiunea Cinem@casa, cu filme realizate de regizori români în timpul carantinei, a fost „Elefant departe”.

Filmul Teonei Galgoţiu a fost urmat în preferinţe de „Jurnal cu mama” al lui Vlad Popa, student la regie în Cluj-Napoca, şi de animaţia lui Matei Branea „Exterior în izolare”.

Andrei Tănăsescu, directorul artist al FFE de anul acesta, a spus despre „Elefant departe” că este „un jurnal cinematografic inventiv care filtrează natura umană şi absurditatea”.

Citește și: Mita cerută de directorul Unifarm unei societăți pentru achiziția de măști și combinezoane a fost de 760.000 de euro - Ionel și-ar fi pus un subaltern să mintă

La secţiunea #EUShorts, au fost desemnate două câştigătoare: „Don't Know What” (r. Thomas Renoldner, Austria, 2019) şi „Ojos que no ven” (r. Natalia Mateo, Spania, 2012).

Premiul Publicului este un premiu onorific, de popularitate, care se acordă filmului ce întruneşte cele mai multe voturi şi calificative online din partea cinefililor.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul financiar al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, în parteneriat cu EUNIC România, ambasadele, centrele şi institutele culturale europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.