Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un șef de la Poliția Rutieră București este aproape de pușcărie: DNA l-a trimis în judecată pentru luare de mită

Sigla DNA

Subcomisarul Valentin Vezeteu, şeful Serviciului Sistematizări din Poliţia Capitalei - Brigada Rutieră, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, transmis luni redacției STIRIPESURSE.RO, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Valentin Vezeteu, la data faptelor subcomisar de poliţie, şeful Serviciului Sistematizări din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Brigada Rutieră, pentru trafic de influenţă şi dare de mită, dar şi a unei alte persoane pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită.

Citește și: Viorica Dăncilă lovita dur in ziua ei de nastere!

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor că, în cursul lunii octombrie, Valentin Vezeteu, la cererea celeilalte persoane, cercetată într-un dosar penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei, ar fi promis că îşi va folosi influenţa dată de funcţia sa de şef în cadrul DGPMB - Brigada Rutieră, pentru a-i determina pe colegii săi din cadrul Poliţiei Staţiunii Poiana Braşov care instrumentau cauza respectivă să acţioneze în scopul propunerii unei soluţii de clasare.

"Pentru 'serviciile' sale, Valentin Vezeteu ar fi primit de la celălalt inculpat un sejur în valoare de 1.100 lei la un hotel de patru stele situat în staţiunea Poiana Braşov. De menţionat este faptul că, în dosarul Poliţiei din Poiana Braşov, celălalt inculpat era cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, în condiţiile în care, anterior, acestuia i-a fost suspendat dreptul de a conduce, ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului", menţionează anchetatorii.

Citește și: Noi norme ale UE se vor aplica in Romania! Ce categorie de romani va beneficia de plati mai ieftine?

Concret, arată sursa citată, pe 18 octombrie, dată la care celălalt inculpat era citat pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect, Vezeteu s-ar fi deplasat la Poliţia Staţiunii Poiana Braşov unde ar fi discutat cu mai mulţi colegi, printre care şi cu cel care instrumenta cauza respectivă, încercând să le impună acestora adoptarea unei soluţii de clasare.

"În acelaşi context, Valentin Vezeteu i-ar fi promis poliţistului care instrumenta cauza respectivă ajutorul său ori de câte ori se va afla în Bucureşti şi va avea nevoie, precum şi un calculator pentru instituţia în care lucra, ce urma a fi donat de celălalt inculpat", spun procurorii.

Citește și: Mișcare importantă făcută de ministrul Muncii: Am sesizat comisiile de disciplină

DNA informează că în cauză s-a dispus instituirea popririi asigurătorii asupra conturilor bancare aparţinând lui Valentin Vezeteu în vederea confiscării speciale, dar şi asupra sumelor de bani existente în conturile curente/de economisire/depozite, asupra tuturor instrumentelor de plată şi asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin acestuia şi unei alte persoane.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braşov cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Citește și: Este mai cald ca niciodata! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.