Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un seism cu magnitudinea 6,1 s-a produs în centrul Chile

cutremur seismograf

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a zguduit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, zona centrală a statului Chile, fără a produce victime sau pagube materiale, informează AFP citând un anunţ al Oficiului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din Chile (Onemi).

Cutremurul a avut loc la ora locală 11:36 (02:36 GMT), la 48 kilometri vest de Valparaiso, la o adâncime de 10 kilometri, a indicat Onemi pe contul său de Twitter.

Citește și: Theresa May, veste PROASTĂ pentru britanici: Ce vrea să facă după alegeri

"Nu au fost raportate pierderi de vieţi omeneşti sau perturbări ale serviciilor de bază ori pagube produse infrastructurii", a precizat Onemi, potrivit Agerpres.

Imediat după producerea seismului, au fost resimţite replici mai mici care au provocat îngrijorare în rândul populaţiei, precizează sursa citată.

Un alt cutremur, de 6,4 grade s-a înregistrat în februarie în trei regiuni din nordul Chile, fără a fi raportate victime sau pagube.

Situată pe Cercul de Foc al Pacificului, Chile este considerată alături de Indonezia şi Japonia, una dintre ţările cele mai expuse la cutremure din lume. În 2010, un cutremur cu magnitudinea 8,8 a devastat centrul şi sudul ţării, lăsând mai mult de 500 de morţi. În ultimii 60 de ani s-au înregistrat peste 40.000 de morţi în urma cutremurelor în Chile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.