Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un senator american vine cu o idee controversată: acțiuni militare împotriva cartelurilor din Mexic

Europa FM
Senat SUA

Senatorul republican Lindsey Graham a declarat, marţi, că va propune un proiect de lege care să creeze premisele pentru intervenţii militare americane împotriva cartelurilor din Mexic, cerând acţiuni "dure" contra ţării vecine după răpirea a patru cetăţeni americani, dintre care doi au fost ucişi, scrie Mediafax.

"Eu aş avertiza Mexicul. Dacă va continua să le ofere adăpost traficanţilor de droguri, atunci este un inamic al Statelor Unite. Vom introduce o lege prin care anumite carteluri de droguri să fie catalogate organizaţii teroriste străine, pentru a crea premisele utilizării forţei militare dacă este necesar", a afirmat senatorul Lindsey Graham într-un interviu acordat postului de televiziune Fox News, potrivit publicaţiei The Hill.

Nu este clar ce fel de proiect legislativ va iniţia senatorul Lindsey Graham. Dar orice acţiune militară americană în Mexic ar necesita aprobare specială de folosire a forţei militare. Iar orice proiect va trebui aprobat de un Congres care în momentul de faţă este divizat, după care ar trebui promulgat de preşedintele Joseph Biden. Liderul de la Casa Albă a afirmat că vrea să colaboreze cu Mexicul pentru stoparea traficului de droguri.

Patru cetăţeni americani au fost răpiţi în oraşul mexican Matamoros, după schimburi de focuri între grupuri adverse. Doi dintre ei au decedat, a declarat marţi un oficial mexican. Ceilalţi doi cetăţeni americani au fost repatriaţi marţi, conform BBC News. Autorităţile din SUA suspectează că americanii au fost confundaţi cu membri ai cartelurilor de droguri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.