Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un senator antiavort ridică blocajul nominalizării responsabililor militari americani

militari americani

Senatorul republican Tommy Tuberville a anunţat marţi că îşi ridică blocajul sutelor de nominalizări de responsabili militari americani, pe care le-a suspendat luni de zile pentru a protesta faţă de politica Pentagonului privind avortul, notează AFP.

"Eliberez toate nominalizările", a declarat acest congresman din Alabama, un stat foarte conservator, potrivit Agerpres.

Sute de promovări şi confirmări de responsabili militari americani au fost blocate luni de zile în Senat de acţiunea singulară a acestui congresman republican, care a considerat că politica Pentagonului este prea favorabilă femeilor din armată militarilor care doresc să facă avort.

Republicanul se opune de fapt ajutorului financiar acordat de Pentagon femeilor din armată care călătoresc pentru a face avort, de când unele state au eliminat dreptul la avort după o decizie a Curţii Supreme anul trecut.

În Senatul SUA, un singur senator (din 100) are capacitatea de a bloca aprobarea rapidă a unei nominalizări într-o funcţie federală. Ceilalţi 99 de parlamentari pot ocoli apoi acest obstacol organizând o serie de voturi pentru ridicarea blocajului.

Dar problema pusă de Tommy Tuberville a fost deosebită din cauza tradiţiei Senatului de a confirma înalte poziţii militare grupat şi în unanimitate.

Pentru a anula blocajul său, ar fi fost necesar să se organizeze un vot prin apel nominal pentru fiecare ofiţer nominalizat, un proces laborios care poate dura luni de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.