Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un senator PNL îi cere DEMISIA ministrului apărării Gabriel Leș: 'Armata să fie lăsată să își îndeplinească misiunea'

ziare.ro
Nicoleta Pauliuc

Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc, vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, a cerut vineri demisia ministrului apărării naționale, Gabriel Leș, în urma deciziei Curții de Apel București, care a respins cererea de anulare a decretului de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă la conducerea militară a armatei.

Citește și: Klaus Iohannis a SEMNAT: un val de judecători și procurori ies din sistem

“Am avut dreptate atunci când spuneam că PSD face totul în disprețul legii și că decretul prezidențial de prelungire a mandatului șefului militar al Apărării nu trebuia atacat în instanță. Curtea de Apel a respins astăzi acțiunea ministrului Leș, prin care acesta cere anularea decretului de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă în funcția de șef al Statului Major al Apărării”, a declarat Nicoleta Pauliuc.

Deși într-o decizie anterioară a Curții, mandatul șefului Statului Major al Apărării a fost suspendat, decizia de astăzi este diferită, dând dreptate celorlalte părți în proces. În opinia senatorului liberal “instanța i-a dat dreptate Președintelui și pune ordine în bâlbâielile administrative care afectează direct conducerea Armatei României și, implicit, capacitatea de apărare a țării. Ministerul Apărării Naționale nu avea ce căuta în povestea aceasta. Este momentul ca ministrul apărării, Gabriel Leș, să-și recunoască greșeala de a fi ascultat doar de comanda politică, fără a ține cont de militari și de apărarea națională”.

Citește și: Șefa ICCJ, replică EXPLOZIVĂ pentru Călin Popescu Tăriceanu: Când va veni momentul îmi voi da demisia

În finalul declarației sale, Pauliuc i-a cerut ministrului apărării să nu atace sentința cu recurs și să își dea demisia: “Chiar dacă decizia Curții nu este definitivă, ar trebui ca lupta să se oprească acum, din respect pentru onoarea și demnitatea militarilor, iar Armata să fie lăsată să își îndeplinească misiunea, să apere țara! Demisia, domnule Leș!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.