Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un senator PNL propune o schimbare majoră în Legea jocurilor de noroc

Pufu

Senatorul PNL, Vlad Mircea Pufu, a propus ca mesajul din reclamele pentru jocurile de noroc să fie înlcuit. Dacă în prezent aceste este este ”Joacă responsabil”, senatorul a propus ca mesajul să fie ”Fii responsabil”.

”Comisia juridică și Comisia de cultură din Senatul României au dezbătut și avizat favorabil, în ședință comună, mai multe amendamente aduse proiectului pentru completarea Legii 504/2002 a audiovizualului şi pentru modificarea şi completarea Legii 148/2000 privind publicitatea, care vizează limitarea publicității pentru jocurile de noroc.

În calitate de membru al Comisiei pentru cultură și coordonator al grupului de lucru pentru elaborarea noii legi a audiovizualului, am propus ca mesajul ”Joacă responsabil” să fie înlocuit cu sintagma ”Fii responsabil”. Am considerat că mesajul inițial prevăzut în proiect nu are scopul propus, încurajând în continuare jocurile de noroc. Amendamentul meu a primit votul celor două comisii, la fel cum au trecut și celelalte, formulate de colegii senatori.

Printre altele, s-a mai propus ca spoturile să includă doar „inserturi grafice ale mărcii, siglei sau altui simbol prin care se poate identifica titularul mărcii”, iar participarea la jocuri de noroc să fie interzisă persoanelor sub 18 ani. De asemenea, s-a propus ca publicitatea audiovizuală pentru jocurile de noroc să fie interzisă în intervalul orar 6,00 – 23,00.

E nevoie să prevenim și chiar să combatem dependența de jocurile de noroc, care a devenit un adevărat fenomen în ultimii ani și care a dat naștere unor drame sociale și familiale.”,

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.