Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un serial Netflix, considerat periculos de serviciul britanic de sănătate

Barnorama
Gwyneth Paltrow

Serviciul britanic de sănătate consideră „periculos” serialul „The Goop Lab” al lui Gwyneth Paltrow de pe Netflix, iar reţeaua de streaming susţine că producţia are menirea de a amuza, nu de a sfătui oamenii potrivit news.ro.

Serialul actriţei Gwyneth Paltrow a fost lansat pe 24 ianuarie. Primul sezon are 6 episoade cu titluri precum „Terapii energetice” şi „Frig sănătos”.

Cu o aură pseudoştiinţifică, producţia este considerată de mulţi ca periculoasă şi o problemă de sănătate publică.

Directorul executiv al NHS (National Health Service), Simon Stevens, a declarat la un eveniment academic de la Oxford că serialul „dezinformează”, în timp ce Netflix susţine că este realizat „pentru amuzament, şi nu pentru a da sfaturi medicale”.

Totuşi, în producţie apar diverşi presupuşi medici şi cercetători, ceea ce o face să fie asociată cu sănătatea. Reprezentantul NHS a mai precizat că în serial sunt arătate produse „îndoielnice” şi procedee „ciudate” şi nesănătoase, precum tratamente faciale „vampirice” şi irigaţii ale colonului cu cafea.

Stevens a continuat: „În timp ce ştirile false se propagau înainte din gură în gură, apoi printr-o anumită parte a presei, acum ştim că minciunile şi dezinformările pot ajunge în toată lumea prin simpla apăsare a unui buton”.

Platforma Goop a actriţei a fost deseori criticată, încă de la lansare, în urmă cu un deceniu, pentru laudatio adus pseudoştiinţei. În prezent, compania lui Paltrow valorează 250 de milioane de dolari, potrivit The New York Times

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.